Erdoğan: Fabrikaların yakıldığı yere yatırımcı gider mi?

Erdoğan: Fabrikaların yakıldığı yere yatırımcı gider  mi?

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, “Böyle olunca yatırımcı gider mi? Benim vatandaşım bunun hesabını sormalı, onları yalnızlığı mahkûm etmeli” dedi...

Çankırı'da yapımı tamamlanan Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı açılış töreniyle hizmete girdi. Türk-Japon ortaklığıyla faaliyete geçen fabrikanın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 516 milyon dolarlık yatırımı Türkiye'ye kazandıran Sumitomo Rubber firması ile Abdulkadir Özcan şirketine teşekkür etti. Erdoğan, 2019 yılına kadar üretimini günlük 30 bin adede çıkartacak olan fabrikanın, üretiminin yüzde 80'ini ihraç edecek olmasını da çok önemli bulduğunu ifade etti. Açılışı yapılan fabrikada ilk etapta 650 kişinin istihdam edileceğini, kısa zamanda bu sayının 2 bin kişiye kadar çıkacağını söyleyen Cumhurbaşkanı, “Yan gelip yatarak, terör örgütü mensubu olarak, elinde silahla işsize iş bulunmuyor. Niye Güneydoğu'ya yatırımcı gitmiyor? Benim oradaki vatandaşım niye bunu sormuyor? Yatırımcı keyfinden mi gitmiyor? Yoo... Oraya yatırım yapıyor iş adamı, gidip fabrikasını yakıyorlar. Termik santraller yapıldı, gittiler, bombaladılar, atıl hale getirdiler. Bunun hesabını tabii ki devlet olarak biz soracağız ama bölge insanı da bunun hesabını sormalı, onları yalnızlığa mahkum etmelidir” dedi.
JAPONLARDAN 1.6 MİLYAR $
Geçen hafta gerçekleştirdiği Japonya ziyaretinde Türkiye'deki yatırımlar konusunu ele alma imkânı bulduklarını ifade eden Erdoğan, “Japon firmaların Türkiye'de son 5 yıldaki yatırım tutarı 1.6 milyar dolar. Biz Japonlara her türlü desteği sağlıyoruz. Bu fabrikanın yanı sıra, yılın 9' ayında Japon firmaların Türkiye'de çeşitli sektörlerde 7 adet satın alma ve birleşme anlaşması yapmış olması da çok önemli” dedi. Türkiye'ye geçtiğimiz 13 yılda 149 milyar dolarlık uluslararası sermaye yatırımı geldiğini hatırlatan Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl, dünyada uluslararası doğrudan yatırım hacmi yüzde 16 azalırken, ülkemizde yüzde 1'e yakın artışla 12.5 milyar dolar rakamına ulaşmış olması, Türkiye'ye güvenin ifadesidir. Japonya'nın uluslararası yatırımlarının en az yüzde 1'inin ülkemize gelmesi gerektiğine inandığını Japon dostlarımla paylaştım” diye konuştu.
Teröristin güdümündekileri parlatmak için takla atıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de PKK terörünü, PKK'nın şehit ettiği güvenlik görevlilerini görmezden gelen bir kesim olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Bunlar PKK'yı ve örgüt güdümündeki diğer yapıları, onların mensuplarını parlatmak için adeta kırk takla atıyorlar. Aynı şekilde DHKP-C'nin eylemlerini, örgütün faaliyetlerini adeta sempatiyle karşılayanlar olduğunu görüyoruz. Halbuki DEAŞ'ın Suruç'ta patlattığı bomba ile PKK'nın Gaziantep'te patlattığı bomba arasında ne fark var? DEAŞ'ın bombalarıyla ölenler insan da, PKK'nın bombalarıyla, roketleriyle, silahlarıyla ölenler insan değil mi? Türkiye, tüm terör örgütlerine karşı samimi mücadele verirken, olaylardan devleti, hükümeti ve hatta şahsımı sorumlu tutanlar doğrudan terör örgütleriyle aynı safta yer aldıklarını bilmelidirler. Bu çabaların gerisindeki niyeti iyi biliyoruz. Milletimizin birliğinden, beraberliğinden, karteşlik ikliminden rahatsız olanlar, umutlarını teröre bağladı. Ama Türkiye'nin önünü kesemeyecekler” dedi.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...