Tahir Elçi hakkında yakalama kararı

/ Kaynak: AA
Tahir Elçi hakkında yakalama kararı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle yakalama kararı çıkarıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Ekim'de CNN Türk'te katıldığı bir programda sarf ettiği ''Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK, silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir'' sözleriyle ilgili soruşturma başlatılan Elçi hakkında, yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.


Talebi değerlendiren Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

İŞTE O SKANDAL SÖZLER

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu programda skandal sözler sarf ederek 'PKK terör örgütü değildir. PKK'nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir."  demişti. 

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKMIŞTI

Elçi'nin terör örgütü PKK'ya öven ve destek olan bu açıklamalarına sosyal medyadan tepki yağmıştı.

O tweetlerden bazıları şu şekilde:

- PKK terör örgütüne, terör örgütü değildir diyen Tahir Elçi CNN Türk'ten alınıp derhal tutuklanmalıdır!

- Ahmet Hakan PKK ile işbirliği içerisindesin! Sen nasıl bir insansın. Tahir Elçi gibi insanları ekrana çıkartarak PKK propagandası yaptırıyorsun.

- Hadi ekranı açtın bu lafı etti. Kovsana programdan. Bence Ahmet Hakan'a yakışmadı Tahir Elçi teröristini ekranda tutmak.

- CNN Türk açıkça PKK yayın organı oldu artık bi müdahale yahu! Herif Diyarbakır Baro Başkanıymış; Tahir Elçi 'PKK terör örgütü değildir' dedi ya la!

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...