Dışişleri Bakanlığı'ndan Bingazi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan Bingazi açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın Bingazi şehrinde gösterilerde yer alan halka yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın Bingazi şehrinde yaşanan hava saldırısı hakkında yazılı açıklama yayımladı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dilenen açıklamada, “Libya'da BM kolaylaştırıcılığında devam eden siyasi diyalog sürecinde kaydedilen ilerlemeye rağmen özellikle Bingazi'de barışçıl bir gösteriye katılan halka hava saldırısı gerçekleştirilmiş olmasını şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi. 
Bu tür saldırıların Libya'daki siyasi çözüme ne kadar ihtiyaç olduğunu gösterdiğine vurgu yapılan açıklamada, “Bu anlayışla, tüm Libyalı paydaşların Libya Siyasi Anlaşması ve eklerini vakit kaybetmeksizin onaylayarak, Libya halkının esenliği için çalışacak ve tüm Libya halkını temsil edecek bir ulusal mutabakat hükümetini biran önce kurmalarını bekliyoruz. Türkiye, bu zorlu süreçte Libya halkının yanında olmayı sürdürecektir” denildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...