Hakkari'de 'çöp toplayan IŞİD'li' paniği

/ Kaynak: İHA
Hakkari'de 'çöp toplayan IŞİD'li' paniği

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hakkari'de boynunda puşi, sırtında büyük bir çanta ile çevredeki çöpleri toplayan yabancı uyruklu birini gören vatandaşlar IŞİD'li sanarak panik yaşadı.

Hakkari'de sabah saatlerinde cadde ve kaldırımlara atılan sigara izmaritlerini ve çöpleri su birikintilerinin içinde çıplak elle toplayan yabancı uyruklu bir kişi IŞİD'li sanılarak vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden oldu.

Hal ve hareketlerinde gariplik gören vatandaşlar polisi aradı. Çok geçmeden olay yerine gelen polis ekipleri yabancı şahsı takibe aldı. Sempatik ve gayet doğal hareketleriyle çevrede çöp toplamaya devam eden yabancının aslında İran, Batman ve Hakkari gibi yerleri gezerek insanlara çevre temizliği farkındalığı yaşatmak olduğu öğrenildi.

Adının Clist Alim olduğunu söyleyen İsviçre uyruklu çevreci, ”İran, Batman ve Hakkari'de çevreye atılan sigara izmaritlerini ve çöpleri toplamak için gezdiğini ve buradan sonra da Van iline giderek çevre duyarlılığı oluşturmaya devam edeceğini” söyledi. 

Çevrede gördüğü sigara izmaritlerini ve çöpleri elindeki poşete ve çevredeki çöp kutularına atan İsviçreli çevreci, daha sonra minibüse binerek Van'a doğru hareket etti. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...