Davutoğlu: AK Parti Türkiye’nin birleştirici harcıdır

Düzenleyen:
Davutoğlu: AK Parti Türkiye’nin  birleştirici harcıdır

GÜNDEM Haberleri

“Bize oy vermeyen vatandaşlarımız, ‘Biz temsil edilmiyoruz’ diye düşünmesin, biz onların da vekiliyiz...”

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “1 Kasım seçim sonuçlarının CHP, MHP ve HDP’nin giderek marjinalleştiğini ve Türkiye partisi olmaktan uzaklaştıklarını gösteriyor” dedi. Davutoğlu, AK Parti 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda 1 Kasım seçimlerinin kapsamlı analizini yaptı. Hem AK Parti’nin hem de muhalefet partilerinin performansını değerlendiren Davutoğlu şu değerlendirmelerde bulundu:
1 Kasım’da 7 Haziran’a göre 48 ilde milletvekili sayımızı artırdık, 33 ilde ise bu sayıyı koruduk. 6 ilde yüzde 70’in üzerinde oy aldık. Bu illerde 10 seçmenden 7’sinin AK Parti’ye oy verdiği anlamına gelir. Bu sonuçların ana fikri; AK Parti Türkiye’nin omurgası, Türkiye’nin birleştirici harcıdır. Hatt-ı siyaset yoktur sath-ı siyaset vardır. O satıh da bütün vatandır. AK Parti, Türkiye’nin her yerinde siyaset yapan, Türkiye’nin her yerinde destek bulan yegane partidir. 1 Kasım seçimleri, bu ülkenin bazı şehirlerini kendi bölgesi olarak görenlere atılmış bir tokattır. Tulum çıkardığımız illerde bize oy vermeyen vatandaşlarımız, özellikle onlara hitap ediyorum, sakın ‘Biz temsil edilmiyoruz’ diye düşünmesinler, bilsinler ki AK Parti milletvekilleri onların da vekilidir, ne talep ederlerse gereği yapılacaktır. Edirne teşkilatını ben, bir gün kucaklaşmak üzere Hakkari’de görmek istiyorum, Hakkari teşkilatımla birlikte. Başka bir gün Van teşkilatımızı Tekirdağ’da ya da İzmir’de görmek istiyorum. Milleti birleştirecek her faaliyeti yapacaksınız.

CHP, MHP ve HDP, parti olma vasfını gün be gün kaybederek siyasi cemaat hâline dönüşmeye doğru gidiyor. Kuşatıcı değil, kutuplaştırıcı dil kullanıyorlar.
 CHP’YE:  CHP 1 Kasım’da Ege ve Marmara dışındaki bölgelerde anlamlı bir varlık gösteremedi. 34 ilde bir ana muhalefet partisi milletvekili çıkaramıyorsa başını iki elinin arasına alıp kara kara düşünmesi lazım. CHP’nin oyları 9 ilde yüzde 2’nin altında yani marjinal parti. 6 ilde yüzde 2 ila 3 arasında ve 7 ilde yüzde 5 ila 10 arasında. Bu illerde marjinal hale gelmiş bir anamuhalefet partisinden bahsediyoruz.
 MHP’YE: MHP’nin 1 Kasım seçiminde aldığı sonuç CHP’nin aldığı sonuçtan da kötü. MHP Türkiye’nin hiçbir ilinde birinci parti olamamış, 35 ilde milletvekili çıkartamamıştır. Buradan Osmaniye ilimizi özellikle tebrik ediyorum. Geçen sefer Osmaniye il başkanımıza ve milletvekillerine, ‘Ben burada birinci parti olmanızı size talimat olarak veriyorum” demiştim. Niçin tebrik ettiğimi herkes anlamıştır ayrıca zikretmeye gerek yok herhalde.
 HDP’YE:  HDP, 7 Haziran’a göre bir milyon oy kaybetti. Bir milyon vatandaşımız HDP Eş Başkanı’nın yapmadığını yaptı ve o dağlara dönerek Kandil’e, ‘ben sizin için oy vermedim, benim oyumu ipotek altına alamazsınız’ dedi. Onlar, ‘sırtımızı teröre dayadık’ diyenlere, ‘sırtınızı onlara dayayabilirsiniz ama sırtınızı bize bir daha dayayamazsınız’ dedi ve oy yönünü değiştirdi. Herkese şu dersi verdi; ‘Bu topraklarda sadece sırtını dağlara değil, dağ gibi millete dayayanlar yaşar.’
Ben Dışişleri Bakanıyken ofisimin ve evimin her yerinde haritalar vardı. ‘Nerede büyükelçimiz eksik’ diye bakardım. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Bahçeli’ye, Sayın Demirtaş’a tavsiyem, genel merkezlerinin bütün odalarını, koridorlarını oy aldıkları ve alamadıkları yerlerin haritalarıyla döşemeleri. Her sabah oradan geçerken ders alsınlar. Yanlarına da AK Parti’nin aldığı yerleri koysunlar, ikisini mukayese edip, kimin neyi, niçin aldığını bir kez daha tefekkür etsinler.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...