Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Ülkemizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız'

Düzenleyen:
'Ülkemizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye ve çevresinde barışı ikame etmek, ülkemizin demokrasisini, huzurunu, güvenliğini teminat altına almak için ne gerekiyorsa yapacağımızdan dünya haberdar olmalı" dedi.

Davutoğlu, "Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye ve çevresinde barışı ikame etmek, bütün bu ateş çemberinin içinde ülkemizin demokrasisini, huzurunu, güvenliğini teminat altına almak için ne gerekiyorsa yapacağımızdan bütün dünyanın haberdar ve emin olması lazım" ifadelerini kullandı.
 
Davutoğlu, "Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz. bugün Türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak silahlı kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım. Biz hiçbir şekilde herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz.
 
DEFAATLE UYARILARA RAĞMEN...

 
Ama herkesin de bilmesi lazım ki defaatle uyarılara rağmen, geçen pazar günü Çankaya'da yaptığımız güvenlik zirvesinde bir kez daha teyit etmemize rağmen hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir" şeklinde konuştu.
 
BÜTÜN DÜNYAYA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM
 
Bütün dünyaya, uluslararası kamuoyuna şu çağrıda  bulunuyorum; gelin Suriye'deki ateşi söndürelim. Suriye'deki ateşi söndürmek  yerine Bayırbucak Türkmenlerine, Halep Araplarına ya da Azaz'daki Araplara,  Kürtlere, Türkmenlere ateş yağdıran kim olursa olsun, ister Suriye rejimi ister  terör örgütleri isterse dışarıdan müdahale eden unsurlar, onlara karşı da  mesajımız açıktır. Suriye halkı diğer bütün halklar gibi barış ve onur içinde  yaşamayı hak eden bir halktır."
 
TERÖRLE MÜCADELENİN OLMAZSA OLMAZ ŞARTI...
 
Davutoğlu, "Bizler, terörle mücadeleyi en etkin şekilde yürütürken şunun da bilincindeyiz; terörle mücadelenin olmazsa olmaz şartı, genç nesillerin barış içinde yetişmesidir, genç nesillerin birbirini sevmesidir. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bütün gençlerimizin ortak bir milletin, ortak bir kaderin mensupları olduğunu hissetmeleridir. Bunu sağlayacak olan, orada terörle onurla mücadele eden askerlerimiz değil sadece, bunu sağlayacak olan öğretmenlerimiz...Eğer terörle yürüttüğümüz güvenlik mücadelesi öğretmenlerimizin irfan mücadelesiyle taçlanmazsa kesinlikle başarıya ulaşamaz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...