Şehit Uğur’un hayalini devlet gerçekleştiriyor

Düzenleyen:
Şehit Uğur’un hayalini devlet gerçekleştiriyor

GÜNDEM Haberleri

Şırnak’taki mayın tuzağında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer, ailesi için ev yapmak istiyordu. Şehidin hayaline devlet sahip çıktı. Başbakan’ın talimatıyla inşaat başladı. Gözü yaşlı aile “Çalışmalar çok hızlı gidiyor. Evladımızın hayali gerçek oluyor” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde vatani vazifesini yapan Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer, 7 Kasım’da mayına basarak şehit düştü. Bartınlı Akyer’in en büyük hayali, harap haldeki evde hayat mücadelesi veren ailesine yeni bir ev almaktı. Ancak teröristler bu hayali gerçekletirmesine izin vermedi. Devreye Başbakan Ahmet Davutoğlu girdi; Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’na “Şehidin vasiyesini yerine getirin” talimatı verdi. Yetkililer de hemen çalışmaya başladı. Baba İbrahim Akyer, “Sayın Başbakan, bizzat beni 3 kez aradı ve evin durumu hakkında bilgi aldı. Bir hafta sonra da evin temeli atıldı. Şu an akrabaların yanında kalıyoruz. Yılbaşında ev bitecek inşallah. Ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu. Anne Asiye Akyer ise, duygularını şöyle anlattı: “Oğlum sürekli, ‘Anneciğim evimiz çok eski. 3-4 yıl çalışıp para biriktireyim sizi o evden kurtaracağım’ derdi. Vatan sağ olsun. Allah’ın takdiri. Yüreğim yanıyor. Bu ev oğlumun bir hatırası olacak.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...