AB Bakanı Bozkır KKTC’ye gidiyor

Düzenleyen: / Kaynak: iha
AB Bakanı Bozkır KKTC’ye gidiyor

GÜNDEM Haberleri  / iha

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gidecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Volkan Bozkır’ın, temaslarda bulunmak üzere 6 Ocak tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ziyaret gerçekleştireceği belirtilerek, ziyaretinde, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından ayrı ayrı kabul edileceği bildirildi. Ayrıca Bakan Bozkır’ın Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile bir görüşme gerçekleştireceği kaydedilerek, çalışma yemeğinde ayrıca bir araya geleceği ifade edildi.

Bozkır’ın, Lefkoşa’da KKTC Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren ve KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile de görüşmelerde bulunacağı vurgulanarak, "AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, KKTC ziyaretinde, Girne Amerikan Üniversitesi tarafından kendisine tevdi edilecek olan Fahri Doktora ünvanını alacak ve anılan Üniversitede Türkiye, AB ve Kıbrıs konulu bir konferans verecektir. AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın KKTC’deki temaslarında, Kıbrıs sorunu, Türkiye-KKTC ikili ilişkileri ve AB müzakere sürecimiz hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır” denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...