O toplantıya başkanlık edecekler

Düzenleyen: / Kaynak: iha
O toplantıya başkanlık edecekler

GÜNDEM Haberleri  / iha

Türkiye Almanya Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Hükümetlerarası Toplantısı'nın ilki 22 Ocak'ta Berlin'de yapılacak.

Toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Almanya Başbakanı Angela Merkel başkanlık edecek. Türkiye ile Almanya arasında bulunan ikili ilişkiler “Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi” ile yeni bir boyuta taşınıyor. 22 Ocak'ta Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık edeceği Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Hükümetlerarası Toplantısı Berlin'de yapılacak. Federal Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, ilk toplantının Almanya'nın ev sahipliğinde yapılacağını açıkladı. Konsey toplantısının ana konuları hakkında açıklamada bulunan sözcü Seibert, özellikle iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel sorunlar, terör ve buna bağlı göçle ortak mücadele, son alarak Sultanahmet meydanındaki saldırı ve Türkiye'nin AB üyeliği ve ekonomik ilişkiler gibi konuların ele alınacağını açıkladı.

Konseye ayrıca Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve AB Bakanı Volkan Bozkır katılacak.

Almanya adına ise Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ve Ekonomi Bakanı Gert Müller katılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...