Biden'den akademisyenlerin bildirisine eleştiri

Düzenleyen:
Biden'den akademisyenlerin bildirisine eleştiri

GÜNDEM Haberleri

Daha önce 'hain bildiriye' destek verdiği açıklayan Biden, Erdoğan'la yaptığı görüşme sırasında 'bildiriyi' eleştirdiği ortaya çıktı.

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, PKK teröründen tek kelime bile bahsetmediği için akademisyenlerin imzaladığı bildiriyi eleştirdiğini ve bunu görüştüğü kişilere de söylediğini ifade ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı  Yıldız Sarayı'ndaki Mabeyn Köşkü'nde kabul etti.

Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde  terör örgütü  PKK'ya yönelik yaptığı operasyonlara karşı 1128 akademisyenin imza attığı  bildiride, PKK'nın toplumsal huzur ve güvenliği hedef alan eylemlerine  değinilmezken, devlete yönelik suçlayıcı ifadelere yer verilmişti.

Devletin "sokağa çıkma yasakları ve güvenlik güçlerinin operasyonları  ile bölge insanını açlığa ve susuzluğa mahkum ettiği, tüm hak ve özgürlükleri  ihlal ettiği" iddia edilen metinde, "kasıtlı ve planlı kıyım” ibaresi  kullanılmıştı.Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolubölgesinde terör  örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonlara karşı 1128 akademisyenin imza attığı  metinde, devlet suçlanmıştı. Bildiride, devletin sokağa çıkma yasakları  ve güvenlik güçlerinin operasyonları ile bölge insanının açlığa ve susuzluğa  mahkum ettiği, tüm hak ve özgürlükleri ihlal ettiği iddia edilmişti.

“Kasıtlı ve planlı kıyım” ibaresi kullanılan metinde, Türkiye'nin  kendi hukukunu ve taraf olduğu uluslararası antlaşmaları ihlal ettiği ileri  sürülmüştü.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...