Ne Havin kaldı ne Mamo

Düzenleyen:
Ne Havin kaldı ne Mamo

GÜNDEM Haberleri

PKK’nın üst düzey sorumlularından “Mamo” ve “Havin” kod adlı teröristler, Şırnak’ın Cizre ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik başarılı operasyonlarını sürdürüyor. Cudi Mahallesi’ndeki Doğuş ve Narin sokaklar arasında, birkaç binanın bulunduğu dar alanda sıkıştırılan hainlere darbe üstüne darbe vuruldu. Operasyonda PKK’nın dağ kadrosunda yer alan ve terör eylemlerini organize etmek için ilçeye gönderilen örgütün sözde Cizre sorumlusu, “Mamo” kod adlı Mustafa D. (43) etkisiz hale getirildi. Teröristlerden temizlenen evde yapılan aramada ölü bulunan ve Mustafa D. olduğu tahmin edilen PKK’lının çatışmada yaralandıktan sonra söz konusu eve taşındığı düşünülüyor. Operasyonda örgütün sözde yönetici kadrosundan “Havin” kod adlı Kania Ö. ile “General” kod adlı teröristin de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldü. Terör örgütü PKK’nın gerek sözde ilçe yöneticilerinin gerekse dağ kadrosundan gelerek ilçedeki saldırılara katılan hainlerin büyük kayıp verdiği operasyonlarda, örgütün “Agir”, “Doktor” ve “Dijvar” kod adlı sözde sorumlularının, Kandil’in telsiz çağrılarına yanıt vermediği için kaçtığı ya da etkisiz hale getirildiği değerlendirilirken, “Sipan” kod adlı terörist de yaralandı. Bu arada önceki gün aynı ilçede terör örgütünün uzantısı YPS’nin sözde Cizre sorumlusu Rüzgâr Y, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirilmiş, “YPS-Jin”in kuruluş bildirgesini okuyan terörist S.H.K. da kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. İlçede şuana kadar 575 terörist öldürülürken çoğu el yapımı patlayıcı tuzaklı 678 barikat kaldırıldı, bölücü örgüt mensuplarının açtığı 242 çukur kapatıldı. 
Öte yandan Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağı süren Sur ve Şırnak’ın Cizre ilçesindeki operasyonları protesto eylemleri sırasında yaşanan olaylarda başına kurşun isabet eden 17 yaşındaki Mahmut Bulak öldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...