Cizre'de dönüş başladı

Düzenleyen:
Cizre'de dönüş başladı

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının belirli saatlerde kaldırılmasının ardından 78 gün önce ilçeyi terk eden vatandaşlar, evlerine dönmeye başladı.

Cizre'de TSK ve emniyet unsurlarınca 14 Aralık 2015'te başlatılan ve  2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen "Şehit Jandarma  Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nun 59. gününde ilçenin  teröristlerden temizlenmesi, kazılan çukurların kapatılması, bariyerlerin  kaldırılması, tuzaklanmış patlayıcıların imha edilmesi ve bugün 05.00 itibariyle  sokağa çıkma yasağının belirli saatlerde kaldırılmasının ardından, ilçeyi terk  eden vatandaşlar evlerine dönmeye başladı.

78 gün aradan sonra sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Cizre'ye çok  sayıda aile dönmeye başladı. İlçe girişinde oluşturulan arama noktalarında uzun  araç kuyrukları oluşurken, polis ekipleri gelen vatandaşları kimlik kontrolünün  ardından ilçeye girişine izin veriyor.
 
Çok sayıda ev ve işyeri tahrip olmuş
PKK'lı teröristlerce tuzaklanmış patlayıcılar konusunda uyarılan  vatandaşlar, yanlarında getirdikleri eşyalar ile evlerine ulaşırken,  teröristlerin ilçeye verdiği zararla yüz yüze geldi. Operasyon süresince  teröristlerin verdiği tahribatın izleri hemen hemen ilçenin her sokağında  görülüyor.
 
Teröristlerce tahrip edilmiş ev ve iş yerlerini gören bazı vatandaşlar, şaşkınlık yaşadı.
 
İlçede hasar tespit çalışmalarına başlanırken, bir yandan da altyapı  onarım çalışmaları sürüyor.
 
Ekipler, ara sokaklardaki molozları kaldırılırken, kopan elektrik  şebekesi onarılıyor. Cizre Kaymakamlığı da vatandaşlara gıda yardımını  sürdürüyor.
 
Bazı esnaf da temizledikleri iş yerini hizmete açmaya çalışırken,  marketler ile işlek caddelerde yoğunluk dikkati çekiyor.
 
Sokağa çıkma yasağının 05.00-19.30 saatleri arasında kaldırıldığı  Cizre'de güvenlik güçlerinin operasyonlarında teröristlerce oluşturulan çoğu el  yapımı patlayıcılarla tuzaklı 699 barikat kaldırılmış, 252 çukur kapatılmış, bin  425 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, 666 terörist etkisiz hale getirilmişti.
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...