Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öldürülen kadın teröristler bakın hangi örgütten!

Düzenleyen:
Öldürülen kadın teröristler bakın hangi örgütten!

GÜNDEM Haberleri

Bayrampaşa'da çevik kuvvet saldırı düzenleyen kadın teröristlerin kimlikleri belli oldu. Teröristler bakın hangi örgütten!..

Emniyet kaynaklarından verilen bilgiye göre, saldırıyı Berna Yılmaz ile Çiğdem Yahşi gerçekleştirdi. İki kadın teröristin terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu kaydedildi. İstanbul Bayrampaşa’da Çevik Kuvvet otobüsüne el bombalı ve silahlı saldırı düzenleyen teröristlerin Çiğdem Yakşi ve Berna Yılmaz olduğu belirlendi.Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden çıkan çevik kuvvet otobüsüne bu sabah saatlerinde el bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmiş, iki kadın terörist polis tarafından sıkıştırıldıkları binada etkisiz hale getirilmişti. Yapılan araştırma sonrası saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Berna Yılmaz (27) ve Çiğdem Yakşi olduğu belirlendi.

Olayın detay: 

İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunan 2 kişi, saklandıkları apartmana düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi. Alınan bilgiye göre, Vatan Mahallesi'ndeki yerleşkenin C kapısı önünde, çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında, iki kadın saldırgan tarafından el bombası atıldı ve silahla ateş açıldı. Atılan el bombası patlamazken, burada görevli polisler, saldırganlara karşılık verdi. Saldırıda bir polis memuru kolundan yaralandı. Kısa süreli çatışmanın ardından, birinin yaralandığı belirtilen saldırganlar, araçla olay yerinden kaçtı. 
 

Saldırganların bir apartmana saklandığı tespit edildi
Bölgeye polis helikopterinin yanı sıra, çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, yapılan takip sonucu, saldırganların Gazi Sokak'taki bir apartmana saklandığı tespit edildi. 
Apartmana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Emniyet kaynakları, operasyon sonucu 2 kadın saldırganın etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. 
Öte yandan, saldırı anı bölgedeki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, 2 kadın saldırgandan birinin çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında uzun namlulu silahla ateş açtığı, diğerinin el bombası attıktan sonra tabancayla ateş ettiği görülüyor.
Öldürülen kadın teröristler bakın hangi örgütten!

Kimlikleri belli oldu
Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yönelik silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirdikten sonra girdikleri binada etkisiz hale getirilen iki saldırganın terör örgütü DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğu belirlendi.

İstanbul Valisi Şahin
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne gelerek, olayla ilgili bilgi aldı ve incelemelerde bulundu. 
Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şahin, "Biliyorsunuz saat 09.45 gibi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün C kapısı girişine iki bayan terörist tarafından bir saldırı gerçekleşti. Onun akabinde de devam eden operasyonlar neticesinde 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Konuyla ilgili arkadaşlarımız hem kimliklendirme hem de hangi örgüte ait olduğu konusunda detaylı inceleme ve çalışmalarını devam ettiriyor" dedi. 
Şahin, etkisiz hale getirilen iki teröristin dışında başka kimselerin bulunup bulunmadığı, buna destek olunup olunmadığı gibi konularda detaylı incelemelerin sürdüğünü kaydetti.
Saldırıda 2 polisin de yaralandığını dile getiren Şahin, "Yaralı polisimiz çok hafif bir yaralanma geçirdi. Otobüs içerisindeki cam kırığından dolayı hafif kolundan sıyrığı var. Bir tane de operasyon sırasında bacağından hafif yaralanan bir arkadaşımız var. Durumları gayet iyi" diye konuştu.

(Ajanslar)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...