İki yaka yarın birleşiyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
İki yaka yarın birleşiyor!

GÜNDEM Haberleri  / Milliyet

Üçüncü köprüsünde sona gelindi. Yarın 3. Köprü’nün son tabliyesi yerleştirilecek.

İstanbul' daki trafik sorununa çözüm olması beklenen boğazın üçüncü köprüsünde sona gelindi. Yarın 3. Köprü’nün son tabliyesi yerleştirilecek.

AÇILIŞ AĞUSTOSTA

Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Perşembe günü yaptığı açıklamada “9 metrelik boşluk kaldı. O boşluğu da pazar günü kapatıyoruz. Sonra kaynakları yapılıp eksikleri tamamlanacak. Köprü üstünde yürüyerek ve araçla ilerlemek mümkün olacak" demişti.

Bakan Yıldırım ayrıca, köprünün açılışının ağustos ayı gibi yapılmasının planlandığını söylemişti.

REKORTMEN KÖPRÜ

3. Köprü 59 metrelik genişliği ile bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak. 8 şerit karayolu 2 şerit demiryolu olarak toplam 10 şeritli köprünün Deniz üzerindeki uzunluğu 1408 metre olacak. Köprünün toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre. Köprü bu özelliği ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

3. Köprü, ayak yüksekliği ile de dünyanın en yükseği olacak. Köprü üzerindeki raylı sistem, Edirne'den İzmit'e kadar yolcu taşıyacak. Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistemle Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yeni yapılacak 3. Havalimanı da birbirine bağlanacak. Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaz Köprüsü, "Yap, işlet, devret' modeliyle gerçekleştiriliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...