Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ahmet Yaşar Hocaefendi ebediyete uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ahmet Yaşar Hocaefendi ebediyete uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Trabzon’un manevi önderlerinden Ahmet Yaşar Hocaefendi bugün mahşeri bir kalabalık ile son yolculuğuna uğurlandı.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Nakşibendiyye Tarikatı’nın Gümüşhanevi kolunun önderlerinden olan Ahmet Yaşar Hocaefendi için bugün İskenderpaşa Camisi’nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Eski Diyanet İşleri Bakanı Lütfi Doğan’ın kıldırdığı cenaze namazına Çalışma ve Soyla Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları’ndan Şeref Malkoç, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora ve Muhammet Balta ile binlerce kişi katıldı. Cenaze namazının ardından Ahmet Yaşar Hocaefendi’nin beyaz örtüye sarılı tabutu yüzlerce kişinin elleri üzerinde taşınarak Of ilçesi Ballıca mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verilmek üzere cenaze aracına konuldu.

Ahmet Yaşar Hocaefendi ebediyete uğurlandı
Cenazeye katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukraya gezini nedeniyle cenazeye katılamadığını söyledi. Malkoç, “Ahmet Yaşar Hocaefendi yaşarken çok sade çok sakin çok tevazu biçimde yaşadı. Bugün burada mahşeri bir kalabalık oldu. Trabzonlular’a teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız gelme niyetindeydi. Ancak Ukrayna devlet başkanı ile devletler arası protokol görüşmeleri ve imzalar nedeniyle gelemedi. Aileyi arayarak başsağlığı diledi” dedi.

Ahmet Yaşar Hocaefendi ebediyete uğurlandı
Öte yandan 80 yaşındaki Ahmet Yaşar Hocaefendi, bir süreden beri tedavi gördüğü Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Koroner Yoğun Bakım Ünitesi’nde önceki gün hayatını kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı'ndan taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Yaşar hocanın vefatı dolayısıyla ailesine taziyede bulundu. Erdoğanın vefat haberi sonrasında Ahmet Yaşarın oğlu Fazlı Yaşar'ı telefonla aradığı ve üzüntüsünü dile getirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğanın ayrıca cenazeye katılmayı çok istediği ancak Ukrayna Devlet Başkanı ile görüşmesi nedeniyle katılamayacağını bildirdiği de vurgulandı.
Ahmet Yaşar Hocaefendi ebediyete uğurlandı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...