Davutoğlu'nun çağrısına muhalefetten cevap

Düzenleyen: / Kaynak: AJANSLAR
Davutoğlu'nun çağrısına muhalefetten cevap

GÜNDEM Haberleri  / AJANSLAR

Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili çağrısına muhalefetten cevap geldi.

Başbakan Davutoğlu'nun siyasi partilere yaptığı dokunulmazlık çağrısına CHP, MHP ve HDP'den jet cevap geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Hodri meydan hepsini görüşmeye varız" dedi. MHP adına açıklamayı ise Grup Başkanvekili Oktay Vural yaptı. "Dokunulmazlıkları kaldırmak istediler de biz hayır mı dedik" diyen Vural, kürsü dokunulmazlığı hariç hepsinin kalkmasından yana olduklarını söyledi. Başbakan Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Meclis'te bekleyen 506 donunulmazlık dosyası olduğunu hatırlatmış ve "Gelin hepsini birden kaldıralım" demişti.
 
HDP'DEN OLUMLU CEVAP
 
HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklar konusundaki açıklamasını AA muhabirine değerlendiren Bilgen, bu çağrıyı olumlu karşıladıklarını belirtti. Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" diye konuştu. Bilgen, Türkiye'nin risk içeren gündemlerle karşı karşıya olduğunu savunarak, gündemlerin değiştirilmemesi gerektiğini söyledi.
 
AK PARTİ: UMARIZ Kİ MUHALEFET BU TEKLİFİMİZE DESTEK VERİR
 
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlık açıklamasıyla ilgili "Eğer muhalefet de destek verirse anayasa değişikliği iki günde Meclis'ten geçebilir. Umarız ki muhalefet bu teklifimize destek verir" dedi.
Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlıklar konusundaki açıklamasına ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Turan, AK Parti olarak başından bu yana kürsü dokunulmazlığının esas alınması gerektiğini, milletvekilinin kürsüde dile getirdiği sözlerden ötürü yargılanamayacağını dile getirdiklerini anımsattı.

Meclis dışında yapılan ve neredeyse bir terör faaliyeti haline dönüşen eylemlerin, bu dokunulmazlık kapsamında olamayacağını söylediklerini de hatırlatan Turan, "Son dönemde gündeme gelen dokunulmazlık dosyaları, teröre destekle ilgilidir. Terörün yeri Meclis değildir. Hiç kimse suç işleme özgürlüğüne sahip olmadığı gibi milletvekilleri de bu özgürlüğe sahip değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Turan, şunları kaydetti:

"Muhalefet daha evvel, bütün dosyalarda dokunulmazlıkların kaldırılmasını talep etmişti. Başbakanımız da 'Hodri meydan' diyerek buna cevap verdi. 506 dosyanın Meclis Genel Kurulu'na gelmesi demek, birkaç yıl Meclis'in iş yapamaması anlamına gelir. Böyle bir şeyin önüne geçmek için de Anayasa'ya eklenecek geçici bir maddeyle sorun çözülebilir. Eğer muhalefet de destek verirse anayasa değişikliği iki günde Meclis'ten geçebilir. Umarız ki muhalefet bu teklifimize destek verir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AJANSLAR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...