Genelkurmay Başkanlığı 'özel' misafirlerini ağırladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Genelkurmay Başkanlığı 'özel' misafirlerini ağırladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla şehit ailelerini Genelkurmay Karargahı'nda ağırladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinin tam kadro katıldığı törende duygusal anlar yaşandı.

Genelkurmay Başkanlığı, farklı illerden asker, polis, savcı, köy korucusu ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 44 şehidin 91 yakınını Ankara'ya davet etti. Merasim Sokak'ta askeri servis konvoyuna yönelik hain saldırıda şehit olanların yakınlarının yer aldığı törene ayrıca Çanakkale ve Kore Savaşı ile Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit düşenlerin aileleri de katıldı.
Genelkurmay Başkanlığı Atatürk Kültür Sitesi'nde düzenlenen tören, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yerini almasıyla başladı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, törene gelişinde şehit ailelerini selamladı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehit yakınlarının törene davet edilmesiyle ilgili kısa film gösterimi yapıldı. Sanatçı Kerem Alışık'ın Çanakkale Savaşı'nda yaşanan bazı olayları anlattığı, TSK Foto Film Merkezi Komutanlığı tarafından hazırlanan "Çanakkale Muharebelerinde İstanbul Lisesi Öğrencilerinin Şehadeti" konulu kısa filmi izleyen bazı davetliler gözyaşlarını tutamadı.
ŞEHİT BABASI MUSTAFA ERTAN: "TARİHİ ZAFERLERLE, ŞAN VE ŞEREFLE DOLU BİR MİLLETİZ"
Daha sonra kürsüye gelerek konuşma yapan şehit babası Mustafa Ertan, "Tarihi zaferlerle, şan ve şerefle dolu bir milletiz. Atalarımız, vatan, millet, bağımsızlık ve inançları uğruna her türlü zorluğa göğüs gererek canlarını vermekten çekinmemişlerdir. Bunun en güzel örneklerini Çanakkale muharebelerinde ve Kurtuluş Savaşı'nda verilen mücadelelerde görmekteyiz" dedi.
Şehitliğin vatan, bayrak, bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna canını feda eden kişilere İslam dini inancına verilen en yüksek manevi bir makam olduğunu belirten Ertan, "Şehitler cennetle müjdelenmişlerdir. Atalarımız şehitlik makamının ne kadar yüksek bir değeri olduğunu bildikleri için vatan savunmasına seve seve katılmışlardır. 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum' inancıyla canla başla savaşmışlardır" diye konuştu.
Ertan, tarihte ülke savunmasına hizmet eden kahraman şehit ve gazilerin başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geldiğini dile getirerek, "Hayatının önemli bir kısmı cephelerde geçmiştir. Kurtuluş Savaşı'nda işgal edilmiş Anadolu topraklarını Türk milletinden aldığı destek ve gücü, kendi üstün askeri zekasıyla birleştirerek kurtarmış Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır" ifadelerini kullandı.
"VATAN SAĞOLSUN"
Birlik, beraberlik, huzur içinde Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek, zayıflatmak isteyen güçlerin kirli emellerini gerçekleştirmek için çalıştığını vurgulayan Ertan, şunları kaydetti:
"Terör örgütü ülkemizde 1984 yılından itibaren başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde olmak üzere memleketimizin birçok yerinde kalleşçe, kadın, erkek, yaşlı çocuk ayrımı yapmadan katliamlar yapmıştır. Son yıllarda taktik değiştiren bölücü örgüt mensupları yollara döşedikleri mayınlarla şehirlerde bina içerisinden yaptıkları sinsice saldırılarla ve araç içerisine yerleştirdikleri bombalarla kalleşçe emellerine uğraşmak için çalışmaktadırlar. Ülkemizi bölmek isteyenlere ve kardeşi kardeşe düşürme planları yapanlara karşı yıllardır kahramanca, özverili bir şekilde, gece gündüz demeden mücadele eden asker, polis ve korucularımızı kutlamak istiyorum. Bu hain örgütün amaçlarını engellemede başarılı olmuşlardır. Mücadele sonucundan şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Devlet ve milletimizin başı sağolsun. Yaralı gazilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Atalarımızdan bize miras kalan toprakları kolay kazanmadık ve kimseye de kolay kolay teslim etmeyeceğiz. Bir şehit babası olarak sizlerle birlikte olmaktan kıvanç duyuyorum." Şehit babası, gözyaşlarını tutamadığını konuşmasını "Vatan sağolsun" diyerek tamamladı.
"HAYME ANA" VE "TURGUT ALP"TEN DUYGUSAL KISA FİLM 
"Diriliş Ertuğrul" dizisi oyuncusu, sanatçı Hülya Darcan tarafından seslendirilen "Söğütlü Ananın Evladına Nasihatı" adlı kısa filminin sunulduğu törende, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türkiye Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özden tarafından anlatılan "Çanakkale Muharebeleri ve Atatürk" konulu konferans verildi. Ardından "Diriliş Ertuğrul" dizisi oyuncusu, sanatçı Cengiz Coşkun'un anlatımıyla "Reşat Çiğiltepe'nin Vazife Bilinci" adlı kısa film gösterimi yapıldı.
Çanakkale Oratoryosu'nun sinevizyon eşliğinde sahnelediği etkinliğin sonunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, konuştu.
ŞEHİT AİLELERİNE KARAVANADAN ÖĞLE YEMEĞİ 
Şehit aileleri, daha sonra Genelkurmay Destek Kıtaları Grup Komutanlığı'ndaki Mehmetçik Yemekhanesi'nde askerlerle beraber karavanadan karavanadan öğle yemeği yedi. Atatürk Kültür Sitesi'ndeki törenin sonunda Orgeneral Akar, günün anısına şehit ailelerine çeşitli hediyeler verdi. Etkinliğe katılan şehit yakını ve gaziler, hatırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Şehit aileleri, Ankara'daki etkinlikler kapsamında ayrıca Anıtkabir, Jandarma Şehitler Müzeri ile TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı'nı ziyaret edecek. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...