Numan Kurtulmuş: Sivil katledenlerle bomba yağdıranlar aynı irade

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Numan Kurtulmuş: Sivil katledenlerle bomba yağdıranlar aynı irade

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Ankara'da masum sivil kardeşlerimizin katleden ellerle, Çanakkale'de üzerimize yağmur gibi bombaları yağdıran irade arasında hiçbir fark yoktur." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ankara'da masum sivil kardeşlerimizin katleden o bombayı patlatan ellerle, onların arkasındaki asıl irade ile Çanakkale'de üzerimize yağmur gibi bombaları yağdıran irade arasında hiçbir fark yoktur. İkisi de aynı iradedir. İkisi de benzer piyonları kullanan iradelerdir ama ikisinin de unuttuğu bir şey var, ikisinin de karşısında duran aynı millettir, aynı insanlardır, aynı coğrafyanın insanlarıdır" dedi.

Kurtulmuş, Ünye ilçesindeki bir restoranda şehit yakınlarıyla yemek programında bir araya geldi.

Kurtulmuş, yüz sene evvel sınırlarla böldükleri bu coğrafyanın insanlarını şimdi zihinlerini ve gönüllerini bölerek birbirinden ayırt etmeye çalıştıklarını söyleyerek, aynı oyunun ikinci perdesinin günümüzde oynanmaya çalışıldığını dile getirdi. Kurtulmuş, "Bugün de bu coğrafyada insanları 'Türkler, Kürtler, Araplar' diyerek birbirlerinden ayırmaya çalışıyorlar. Bugün de bu coğrafyanın insanlarını bir takım mezhep ve meşrep ayrılıkları üzerinden birbirlerine düşman kılmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Geçmişte başkalarını kullandıklarını, şimdi "PKK" diye bir örgütün kullanıldığını belirten Kurtulmuş, "İnanın ki senaryo aynı senaryodur. İnanın ki oyun aynı oyundur. Sadece oynattıkları piyonları değişiyor, sadece piyonların arkasındaki Georgelerin, Micheallerin isimleri değişiyor. Oyun aynı oyun. Bu oyunu nasıl bir asır evvel bozduysak, darmadağınık olmuş bir Osmanlı'dan 'Ya Allah' diyerek, ayağa kalkarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurduk, bağımsızlığımızı kazanmışsak yine bu oyunlara Allah'ın izniyle cevap vereceğiz" sözlerine yer verdi.

"Geldikleri gibi gidecekler"

İsmini taşıdığı dedesinin savaşta yaşadıklarını anlatan Kurtulmuş, şunları belirtti:

"Benim de rahmetli dedem bir Osmanlı zabitiydi, subaydı. Yedi cephede savaşmış birisiydi. İsmini taşıyorum, 'Numan Kurtulmuş'. En son Sakarya Meydan Muharebesi'nde 100 metre mesafeden aldığı bir kurşun yarasıyla sağ kalça kemiği yaralanıyor, hatta öldü diye bırakıyorlar. Sonradan arkadan gelen sıhhiye bakıyor ki yaşıyor, alıyor ve ameliyat ediyorlar. O günün şartlarında şimdiki imkanlar yok. Ayağı 15 santimetre kesiliyor ve ayağı 15 santimetre kısa kalıyor. Ben kendisini görmedim, ben doğmadan yedi sene evvel vefat etmiş. 39 yaşında binbaşı rütbesi ile malulen emekli oluyor. Bu memlekette her birinizin içerisinde böyle gazilik gibi hikayeler vardır. Bu millet bu ruha sahip olduğu sürece onlar 72 düvel gelecekler, geldikleri gibi gidecekler. Hiç şüpheniz olmasın. Dün Çanakkale'de nasıl, ne kadar güçlü bir şekilde geldilerse, nasıl geri geri gittilerse şimdi bütün Türkiye'nin üstüne yüklenen bu 72 düvel bütün piyonları ile birlikte piyonlarını alıp defolup gidecekler, uzaklaşıp gidecekler."

"İkisi de benzer piyonlardır"

Türk milletinin, inancına, birliğine ve dirliğine sahip çıkmaya devam etmesi gerektiğini aktaran Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Son zamanlardaki terör saldırıları inanın ki Çanakkale'deki emellerin devamından ibarettir. Suruç'ta patlayan o bomba ile Çanakkale'de üstümüze yağan bomba arasında hiçbir fark yoktur. Geçen hafta pazar günü Ankara'da masum sivil kardeşlerimizin katleden o bombayı patlatan ellerle, onların arkasındaki asıl irade ile Çanakkale'de üzerimize yağmur gibi bombaları yağdıran irade arasında hiçbir fark yoktur. İkisi de aynı iradedir. İkisi de benzer piyonları kullanan iradelerdir ama ikisinin de unuttuğu bir şey var, ikisinin de karşısında duran aynı millettir, aynı insanlardır, aynı coğrafyanın insanlarıdır. Dün nasıl orada yılmadıysak, bugün bu saldırılar karşısında da yılmıyoruz, yılmayacağız."

"Teröristleri artık bu memlekette hiçbir şekilde hareket edemez hale getireceğiz"

Terör saldırılarına karşı uyanık olacaklarını ifade eden Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Hükümet olarak şunu çok açık söylüyorum, 'Acaba bunlar çekilirler, adım atmaktan geri dururlar mı?' diyorlarsa bunda da boşuna heveslenmesinler. Biz ekonomik ve siyasi istikrar yolunda bu atacağımız adımları atma istikametinde yolumuza devam edeceğiz. Terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Teröristleri artık bu memlekette hiçbir şekilde hareket edemez hale getireceğiz ama bunu yaparken de bu memleketteki Kürt kardeşlerimizi, bu ülkenin asli unsurları Kürt kardeşlerimizi asla rencide etmeyeceğiz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...