Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türk komandoları Bakü sokaklarında! "Vatan bölünmez şehitler ölmez"

Azerbaycan'da 8 Kasım Zafer Günü'nde düzenlenecek askeri geçit töreni öncesinde başkent Bakü'nün birçok noktasında Türk harp okulu öğrencileri ile subaylar, askeri bandolar ve marşlar eşliğinde yürüyüş düzenlendi. Bakü halkı, askeri okul öğrencilerinin yürüyüşünü ilgiyle karşıladı. Türk askeri, Bakü sokaklarında, "Vatan bölünmez, şehitler ölmez" sloganları attı.

Kaydet
|

Azerbaycan, İkinci Karabağ Savaşı’nda kazandığı zaferin 5. yıl dönümünü kutlamak için hazırlıklara başladı.

TÜRK ASKERİNDEN "VATAN BÖLÜNMEZ, ŞEHİTLER ÖLMEZ" NİDALARI

8 Kasım Zafer Günü'nde düzenlenecek askeri geçit töreni öncesinde başkent Bakü'nün birçok noktasında harp okulu öğrencileri ile subaylar, askeri bandolar ve marşlar eşliğinde yürüyüş düzenlendi. Türk askeri, Bakü sokaklarında, "Vatan bölünmez, şehitler ölmez" nidaları attı.

Bakü halkı, Şehitler Hıyabanından, İçeri Şehir’e yürüyen askeri öğrencilerin yürüyüşünü ilgiyle karşıladı.

Türk komandoları Bakü sokaklarında!
Başlık ResmiTürk komandoları Bakü sokaklarında! "Vatan bölünmez şehitler ölmez" - 1. Resim
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Kasım Zafer Günü dolayısıyla Bakü'de düzenlenecek törene katılmak üzere bugün Azerbaycan'a gidecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal hesabından yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı:

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 8 Kasım Zafer Günü münasebetiyle Bakü'de düzenlenecek törene iştirak etmek üzere Azerbaycan'ı ziyaret edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaret vesilesiyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ve törene katılacak olan Pakistan Başbakanı Sayın Şahbaz Şerif'le ikili, bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüşmeler gerçekleştirmeleri de öngörülmektedir.

Türk komandoları Bakü sokaklarında!
Başlık ResmiTürk komandoları Bakü sokaklarında! "Vatan bölünmez şehitler ölmez" - 2. Resim
İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda kritik hatları gösteren harita

İKİNCİ KARABAĞ SAVAŞI

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül 2020’de Dağlık Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılması için karşı saldırıya geçmiş, 44 gün süren ve 10 Kasım’da sona eren operasyonlarda 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köy Ermeni işgalinden kurtarılmıştı. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaş, Ermenistan’ın yenilgiyi kabul etmesinin ardından sona ermişti.

Ermenistan, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya 10 Kasım'da imza atmıştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, daha önce 10 Kasım olarak belirlenen Zafer Günü’nün tarihini Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat gününe denk geldiği için değiştirmişti. Aliyev’in kararıyla Zafer Günü, Şuşa'nın kurtuluş günü olan 8 Kasım'a çekilmişti.

https://x.com/turkiyegazetesi/status/1986910422310506885

BAKMADAN GEÇME
Karabağ Zaferi Ankara
HABER

Karabağ Zaferi Ankara'da kutlandı: 'Türk ve Azerbaycan orduları kader birliği yaptı'

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.