Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bombayı kitap ve havluyla saklamışlar

Düzenleyen:
Bombayı kitap ve  havluyla saklamışlar

GÜNDEM Haberleri

Kızılay’da geçtiğimiz hafta 35 kişinin hayatını kaybetmesine sebep bombalı saldırıda parmağı olduğu belirlenen 9 kişi dün adliyeye sevk edildi.

 Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 kişiyi tutuklama, 3 kişiyi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Nöbetçi mahkeme, şüphelilerden Velat Cin, Mehmet Veysi Dolaşan, Halil İbrahim Demirer, Baran Ergin ve Uğur Ayçil’in tutuklanmalarına karar verdi. Zanlılar, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "nitelikli insan öldürme" ve "nitelikli insan öldürmeye teşebbüs"le suçlandı. Serbest kalan zanlılar hakkında ise adli kontrol şartı getirildi. Hain saldırının nasıl gerçekleştiğinin anlatıldığı sevk gerekçesinde patlama hakkında ilginç detaylar da yer aldı. Buna göre organizatör Vahit A. Gaziosmanpaşa’daki evi 6 aylığına kiraladı. Bu ev kiralanana kadar ablasında kaldı. Daha sonra Mehmet V.D.’yi 28 Şubat’ta arayarak “Gelebilirsin” dedi. Bu, ikilinin daha önce anlaştığı üzere bombacı Seher Demir’i Şanlıurfa’dan Ankara’ya gönder talimatıydı. Seher Çağla Demir o akşam otobüse binerek Ankara’ya gönderildi. 29 Şubat’ta bombacı Ankara’daydı. Bombacı kadını Vahit A. karşıladı. Birlikte Özgür Ünsal’ın evine gittiler. Sonra da Vahit A.’nın kiraladığı eve geçtiler. Katliamcılar valize koydukları bombayı ‘kitap ve havlu’ ve kişisel kıyafetlerinin arasına sakladı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...