6 gün sonra bu sefer İstiklal’de

Düzenleyen:
6 gün sonra bu sefer İstiklal’de

GÜNDEM Haberleri

DAEŞ’li olduğu iddia edilen canlı bomba İstanbul’un en yoğun caddesinde kendini patlattı. 4 turist öldü. 24’ü yabancı 39 kişi yaralandı.

Hainler, 35 sivilin can verdiği son Ankara saldırısının üzerinden 1 hafta geçmeden bu sefer İstanbul’u kana buladı. Canlı bomba, binlerce insanın akın ettiği Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde saatler 10.58’i gösterdiğinde kendini havaya uçurdu. Balo Sokak’ın köşesinde Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yakınlarındaki saldırıda canlı bomba ile birlikte 5 kişi hayatını kaybetti. 24’ü yabancı uyruklu 39 kişi yaralandı. Ölen 4 kişiden birinin İsrail, ikisinin İsrail-Amerikan, birinin de İran vatandaşı olduğu belirlendi. Ölenlerin isimleri şöyle: Simha Siman Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman (İsrail), Ali Reza Razmhah (İran). Polis olay sonrası caddede geniş güvenlik tedbirleri alırken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Galatasaray ve Taksim meydanlarından caddeye girişler kapatıldı, esnaf bölgeden çıkarıldı. Saldırı ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaralılardan 7’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. 
6 gün sonra bu sefer İstiklal’de
SALDIRGAN DAEŞ’Lİ Mİ?

Bombacının kimliğiyle ilgili iddialar, kafaları karıştırdı. Marjinal sol gruplara yakın gazeteler katilin DAEŞ’in canlı bomba listesinde yer alan Savaş Y. olduğunu iddia etti. İkinci iddia saldırının yine DAEŞ tarafından yapıldığı ve canlı bombanın Mehmet Ö. olduğu... Söz konusu ikinci kişi de DEAŞ’in canlı bomba listesinde bulunuyordu. Saldırganın 24 yaşındaki Mehmet Ö. olma ihtimali üzerine Gaziantep'te yaşayan babasından DNA eşleştirmesi için örnek alındı. 
Reuters, üst düzey bir Türk yetkiliden aldığı bilgilere dayandırdığı haberinde, ilk verilerin patlamanın PKK tarafından gerçekleştirildiğine işaret ettiğini duyurdu. Ajans, yetkilinin, intihar bombacısının asıl hedefinin daha kalabalık bir bölge olduğunu, ancak polisten korktuğu için hedefine ulaşamadan bombayı patlattığını kaydetti. Bir diğer iddia ise teröristin turistlerin yanından geçerken bombayı harekete geçirdiği yönünde... 

FELAKET TELLALLARI İŞ BAŞINDA
Canlı bomba saldırısının hemen ardından sosyal medya sitelerinde Nişantaşı, Bayrampaşa ve Kadıköy’de de patlama olduğu söylentileri yayıldı. Söz konusu iddiaları yalanlayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Vatandaşlarımız bu tür asılsız iddialara rağbet etmemeli” şeklinde açıklama yaptı. Yaralıları hastanede ziyaret eden Vali Şahin, saldırının, Almanya’nın günler önce yaptığı uyarı ile bir ilgisinin olmadığını söyledi. Saldırı sonrası Taksim’de elinde el çantası ve poşet olan bir şahıs da, sokak ortasında “Canlı bombayım” deyince, çevredeki vatandaşlar büyük panik yaşadı. Vatandaşların durumu polise bildirmesi üzerine şahıs, polis tarafından gözaltına alındı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...