Halk yeter dedi

Düzenleyen:
Halk yeter dedi

GÜNDEM Haberleri

Doğu ve Güneydoğu’da “öz yönetim” adı altında şehirleri harabeye çevirip, vatandaşa hayatı zindan eden PKK’lı teröristlere bölgedeki halk “Bu topraklarda terör istemiyoruz, huzur istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Halktan askere  bayraklı destek 

Şırnak il merkezinde terör örgütü PKK’ya yönelik güvenlik güçlerinin operasyonlarına destek olan bazı vatandaşlar evlerine Türk bayrakları astı. Vatandaşlardan Y.T, teröristlerin sokaklara patlayıcı yerleştirip, haraç toplamak suretiyle halka zulmettiğini söyledi. Güvenlik güçlerinin, vatandaşı PKK’nın eziyetinden kurtardığını, bu nedenle operasyonların bir an önce başarıyla tamamlanmasını istediklerini aktaran Y.T, “Operasyon öncesi Şırnak’ta huzur ve güven yoktu. İnşallah teröristler temizlenecek, hepimiz rahat edeceğiz. Hepimiz bu bayrağın altında huzur içinde yaşayacağız. Biz bu topraklarda terör istemiyoruz, huzur istiyoruz” şeklinde konuştu. N.T. de “Devletimizin yanındayız. Güvenlik güçlerinden Allah razı olsun. Biz bu topraklarda terör istemiyoruz, gitsinler buralardan huzur istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Halk yeter dedi

Herkes uyanık olsun, safını belli etsin

 
 Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen terör örgütü mensubu Gülistan Aysal’ın babası, kızının cenaze töreninin örgüt propagandasına dönüşmemesi için Bitlis Valiliğine başvurarak, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istedi. Güvenlik önlemi alan polis, konvoydakilerin kimlik kontrolünü ve üst aramasını gerçekleştirdi. Kızının cenazesini defneden baba Feyzullah Aysal, PKK’ya tepki gösterdi. Aysal, “Bu, Kürt davası değil. İnsanları kandırıyorlar. Terörün ne yönü ne yöntemi ne de dini var. Acım çok büyük ve herkes sesimi duysun. Ben Kürdüm. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bundan gurur duyuyorum. Ben terör örgütüne de karşıyım. Benim başıma gelen başkasının başına gelmesin. Benim canım yandı, başkasının canı yanmasın. Herkes bu oyuna karşı uyanık olsun ve safını belli etsin” dedi.

Halk yeter dedi

“Gelin kaldırın buradaki pisliğinizi”

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesindeki sokağa çıkma yasağı kalkarken bölgede incelemelerde bulunan ve esnafı ziyaret eden HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, halkın tepkisiyle karşılaştı. Evlere roket atıldığını dile getiren esnafa milletvekili Pir, “belki devlet yapmıştır” şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine esnaf devletin şimdiye kadar kaç eve roket ile saldırdığını sorarak, Pir’e karşı çıktı. Esnaf, “Bunu devlet bize yapmadı sayın vekil bakın eve roket girmiş. Devlet hangi eve şimdiye kadar roket atmış. Böyle değil. Yani hak arayışı böyle değil. Kendi halkına sahip çıkmak böyle değil şimdi bu hal midir? Eğer polise karşı savaşıyorsan git dağda savaş. Ama sen buraya gelmişsin. Halkın içine. Burada ne var. Benim evime roket girmiş. Ne yapman gerekiyorsa onu yap. Bu halka sahip çık. Bu pislikleri topla, bu belediye bizim belediye değil mi? HDP belediyesi değil mi? HDP milletvekili değil misiniz gelin kaldırın bu pisliğinizi” şeklinde karşılık verdi. HDP’li Pir ile esnaf arasında yaşanan gerginlik çevredekilere de sıçradı. Vatandaş da tartışmaya katılınca Pir bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...