Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Topçu: Yeni anayasayla darbeci anayasadan kurtulacağız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Topçu: Yeni anayasayla darbeci anayasadan kurtulacağız

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, "Yeni anayasayla birlikte darbeci, oligarşi bürokrasiyi ve vesayeti besleyen bu anayasadan kurtulmuş olacağız." dedi.

Topçu, Yerli Düşünce Derneği tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine Milli ve Yerli Bakış" konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Yalçın Topçu, yeni anayasaya ilişkin, "Devleti ebed, milleti esas, merkezinde insan olan, özgürlüklerin önü açılmış, güvenliğimizi garanti altına almış, refah seviyemizi yükseltecek, dağda hayvanlarını otlatan kardeşim de üniversite kürsü sahibinin de cumhurun başındakinin de okuduğu zaman anlayacağı kısa öz bir anayasa. 1982 Anayasa'sı darbeci bir anayasa. Şimdi Meclis'te oturanlara bu yakışıyor mu? Bu bir iktidar meselesi falan da değil. Bu partilerin tamamının sorumluluğunda bir konu." değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni anayasayla birlikte darbeci, oligarşi bürokrasiyi ve vesayeti besleyen bu anayasadan kurtulmuş" olacağız diyen Topçu, "Yani bu anayasanın mahkemesi devletin cumhurbaşkanının davasını iki yıl uzatıp, bir ajanın davasına kırk günde karar veremeyecek. Yani bu yeni anayasa dağda hayvan otlatan kardeşimizi de devletin en tepe noktasında oturanı da karşısında eşitleyecek. Çünkü bu bir toplum sözleşmesi." ifadelerini kullandı.

Topçu, yeni anayasayla millet iradesiyle seçilmişlerin iradesinin millet iradesi olacağını vurgulayarak, "Millet iradesiyle seçilmişlerin iradesinin üzerinde hiçbir irade olmayacak. Ne tanklı irade, ne de cübbeli irade. Tankından kurtuluyoruz, cübbesine takılıyoruz, cübbesinden kurtuluyoruz, akademisyenine takılıyoruz. Bunların hiçbiri olmayacak. Milletin iradesi hayatın her tarafından nüfus edecek. Netice itibariyle millet ne isterse o olacak. İşte bunları gerçekleştirecek bir sivil anayasaya olacak." diye konuştu.

Anayasa Mahkemesinin sabah akşam mimarlar ve mühendisler odasının şikayetlerini görüştüğünü anlatan Topçu, "Sonunda anayasaya aykırı bularak feshediyor. Milli iradeyle seçilmiş insanların ise eli kolu bağlanıyor. Öyle bir anayasa ki vesayetin bir tamamına geçit vermeyecek. Öyle bir anayasa ki millet ne derse o olur diyecek." dedi.
"Ankara çökerse, Somali'de çöker"

Topçu, Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısına ilişkin de şunları kaydetti:

"Kalleş saldırı neticesinde 3 şehidimiz var. 25'e yakında yaralımız, gazimiz var. Şehitlerimize rahmet olsun. Gazilerimize inşallah acilen şifalar diliyoruz. Ümmetimize de başsağlığı diliyoruz. Çünkü Ankara çökerse, Somali'de çöker, Ankara çökerse Bağdat'ta çöker, Şam'da çöker. Neticede Ankara'da dizüstü çöktüğü zaman, hem millet hem ümmet, hem de dünyada ki mağdur milletler çöker. Rabbim bunun için şehitlerimizin hürmetine Ankara'ya, Türk milletine, İslam ümmetine güç versin, kuvvet versin." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...