'Yeni Anayasa için yol haritamızı belirledik'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Yeni Anayasa için yol haritamızı belirledik'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu, "Milletimizin yeni anayasa beklentisini karşılamaya yönelik her türlü planlamayı yaptık. AK Parti bünyesinde bir anayasa komisyonu kurarak çalışmalarımızı somutlaştırdık, yol haritamızı belirledik." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dünya Türk Girişimciler Kurultayı gala yemeğinde yaptığı konuşmada, bugün Türkiye için birinci önceliklerinin güven ve istikrar olduğunu belirtti.

Davutoğlu, "Türkiye'deki demokratik siyaseti, güven ve istikrarı gözümüzün ışığı gibi koruyacağız. Ekonominin geleceği de toplumsal barışın geleceği de güven ve istikrarın korunmasına bağlıdır. Bunun için de yerinde sayan değil, hedefleri olan ve o doğrultuda sürekli ilerleyen, gelişen bir ülke olmak zorundayız. Biz reformcu karakterimizden, dünyadaki değişimleri okuyan ve ona göre Türkiye'nin ekonomisini, sosyal hayatını, siyasetini reformcu anlayışla yeniden şekillendirmekten bir adım dahi geri adım atmayacağız." şeklinde konuştu.

'Krizleri aşacak güce sahibiz'
Davutoğlu, 2008'de, büyük buhrandan sonraki en büyük krizin yaşandığını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O büyük kriz, Türkiye'yi nasıl teğet geçtiyse, krize rağmen nasıl 6,5 milyon insanımıza o günden bugüne istihdam ve iş imkanı sağladıysak, bugünkü arızi, bölgesel sorunlara, etrafımızdaki ateş çemberine rağmen bütün bu krizleri de aşacak güce sahibiz. Psikolojimizi değiştirmek isteyenler asla muratlarına eremeyecekler. 7 Haziran seçimleri sonrasında tek başına hükümet kuramamış olmamızdan kaynaklanan ortamı değerlendirmek ve bir kaos ortamı oluşturmak isteyenler asla başarıya ulaşamayacaklar."

'Toplumun ihtiyaçlarına uygun bin anayasa yapmaktan vazgeçmeyeceğiz'
Şartlar ne olursa olsun demokrasiden, hukuk devletinden, üretimden, ihracattan, istihdamdan, sosyal barıştan, çalışma barışından gözlerini ayırmayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "Adaleti gözeten, vesayeti reddeden, toplumun ihtiyaç ve taleplerine uygun bir anayasa yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Terörle mücadelemizden, demokrasiyi geliştirme azmimizden ve kamu düzenini koruma irademizden asla vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

'Kaos ve kriz bekleyen felaket tellallarına karşı dayanışma içinde olalım'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye ile hesabı olanların kiraladıkları terör örgütleriyle, lejyonerlerle mücadele ederek, mazlum küçük Asya'nın, Anadolu'nun, mazlum Balkanlar'ın, Ortadoğu'nun, Kafkaslar'ın bütün halklarının istiklal mücadelesini veriyoruz. Tarihin bu noktasında gelin yüreklerimizin sesini, vicdanlarımızın sesini birleştirelim. Kaos ve kriz bekleyen felaket tellallarına karşı en geniş anlamda dayanışma içinde olalım. Hiç çıkmadığımız kadar sokağa çıkalım. Özellikle buradan vurguluyorum. Bugünlerde bütün vatandaşlarımızın, yeise, karanlığa sevk edilmek istendiği günlerde, hepimiz sokaklara çıkalım, 'Omuz omuzayız, bir aradayız, hiçbir şekilde bu terör odaklarına teslim olmayacağız' diye haykıralım." şeklinde konuştu.

'Avrupa'ya vizesiz seyahati en kısa zamanda gerçekleştireceğiz'
Vizesiz ziyaret edilen ülke sayısını 42'den 69'a çıkardıklarını, Avrupa'ya vizesiz seyahati de en kısa zamanda gerçekleştireceklerini belirten Davutoğlu, "Size bu müjdeyi de vermek inşallah en geç haziran ayında bize nasip olacak." dedi.

'Yeni Anayasa için yol haritamızı belirledik'
Yeni Anayasa konusunda yol haritasını belirlediklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Milletimizin yeni anayasa talebini karşılamak üzere AK Parti olarak çalışmalarımızı hızlandırmaya karar vermiş bulunuyoruz. Yetkili kurullarımızda çok verimli istişarelerde bulunarak milletimizin yeni anayasa beklentisini karşılamaya yönelik her türlü planlamayı yaptık. AK Parti bünyesinde bir anayasa komisyonu kurarak çalışmalarımızı somutlaştırdık, yol haritamızı belirledik. Bugün de bu komisyonun üyeleriyle uzun ve detaylı bir çalışmayı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftadan itibaren yazım heyetimiz çalışmalara başlayacak. İnşallah önümüzdeki 1 ay içinde bütün bu yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Bu aşamada bize iş dünyamızdan gelecek her türlü teklife açığız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...