Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'in 'Türkiye'yi terk edin' uyarısının nedeni ortaya çıktı

Düzenleyen:
İsrail'in 'Türkiye'yi terk edin' uyarısının nedeni ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

SKY News'e göre; İsrail'in vatandaşlarına yaptığı "Türkiye'yi terk edin" uyarısının arkasında, Gaziantep'te yakalanan DAEŞ'lilerin verdiği korkunç bilgiler yatıyor.

İngiltere'de yayın yapan SKY News kanalı, İsrail'in dün Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik olarak yaptığı "Türkiye'yi en kısa sürede terk edin" uyarısının arkasında, DAEŞ'in Türkiye'de Yahudi çocuklarının okuduğu ilk okul ve anaokulu gibi yerleri hedef alabileceği bilgisinin yattığını duyurdu.

YAKALANAN 6 DAEŞ'Lİ'NİN SORGUSUNDA ORTAYA ÇIKTI: YAHUDİLER HEDEF

SKY News'un iddiasına göre, geçen hafta Gaziantep'te yakalanan altı DAEŞ üyesinin sorgusunda, örgütün Yahudi çocukların bulunduğu anaokulları, ilkokullar ve gençlik merkezlerini vurma planları yaptığı ortaya çıktı.

BUNUN ÜZERİNE İSRAİL VATANDAŞLARINI UYARDI

Kanal bunun üzerine Türk polisinin söz konusu merkezlerde olağanüstü güvenlik önlemleri aldığını ve İsrail hükümetinin de kendi vatandaşlarını güvenlik uyarısında bulunduğunu kaydetti.

"TÜRKİYE'Yİ TERK EDİN"

İsrail hükümeti, yayınladığı seyahat uyarısıyla, DAEŞ'in Türkiye'deki turistik bölgelere saldırılarda bulunabileceğini belirterek, Türkiye'deki vatandaşlarına, mümkün olan en kısa sürede 'Türkiye'yi terk edin' çağrısı yapmıştı.

İsrail Başbakanlığı'na bağlı terörle mücadele biriminden yapılan seyahat uyarısının seviyesi 3'ten 'somut tehdit' anlamına gelen 2'nci seviyeye yükseltilmişti.

İSTİKLAL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN İSRAİLLİLER VARDI

İstanbul Beyoğlu'nda 19 Mart'ta düzenlenen intihar saldırısında yaşamını yitirenler arasında İsrail vatandaşları da vardı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...