Yeni dünyaya Türk mührü

Düzenleyen:
Yeni dünyaya Türk mührü

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı, açılışta yaptığı konuşmada barış dini olan İslam’ın terörle anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Washington’da, ABD’nin en büyük ve tek çift minareli camisi olan Amerika Diyanet Merkezi’ndeki caminin açılışını yaptı. Kur’an-ı kerim tilavetinin okunduğu törene, ABD’de yaşayan çok sayıda vatandaş da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada özelte şunları söyledi: "Her zaman ifade ediyorum; terörizmin dini, milliyeti, ırkı, kökeni kesinlikle yoktur. Terörist insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle bu sıfatı hak eden kişidir. 11 Eylül'de bir avuç teröristin Amerikaya yaşattığı acı ve dehşetin faturasının tüm Müslümanlara fatura edilmesi asla kabul edilemez. Sayın Başkan Obama’nın da dediği gibi, Amerika’da yaşayan Müslümanlar Amerikalılık veya Müslümanlık arasında seçim yapmaya zorlanamazlar. Biz bu önyargıları kırmaya çalışırken ne yazık ki Müslüman kimliği ile hareket eden gözü dönmüş bazı gruplar söylemleri ve tavırlarıyla adeta İslam karşıtı kesimlere hizmet ediyorlar. Bütün bu üzücü olayların ardından hala Müslümanları birer terörist olarak suçlayanlar ortada dolaşıyor. Çok ilginç. Amerika'da devam eden başkanlık yarışında bazı adayların bu görüşleri savunuyor olmalarını hayretle ve şaşkınlıkla izliyorum. Oysa Müslümanlar bu ülkenin asli unsurları arasında yer alıyor. " 
Yeni dünyaya Türk mührü
Yeni dünyaya Türk mührü
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler camiyi gezdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteği ile yapımına 2013 yılında başlanan Amerika Diyanet Merkezi, Washington yakınlarında bulunan Maryland eyaletindeki Lanham bölgesinde yer alıyor. Amerika Diyanet Merkezi bünyesinde yer alan caminin temeline de ilk taşı Cumhurbaşkanı Erdoğan koymuştu. Türkiye sınırları dışındaki en büyük cami olan Amerika Diyanet Merkezi, estetik ve işlevselliği bir arada barından 16. yüzyıl Osmanlı mimarisi tarzında inşa edildi. 
Yeni dünyaya Türk mührü

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...