Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadın derneklerinden Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kadın derneklerinden Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine kadın derneklerince tepki gösterildi.

Kadın Hareketi Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Loğoğlu, yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini, "onur kırıcı" olarak nitelendirdi.

Siyasette nezaket kuralları olması gerektiğini ifade eden Loğoğlu, "Çocuklarımız bizim emanetimiz, onlara en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekir. Onları kurtarmaya çalışalım derken de bir başkasına hakaret etmek özellikle bir kadına hakaret etmek onur kırıcı, bunların söylenmemesi lazım. Siyasette yapılan işleri eleştirebiliriz ama bu tarz söylemler hoş değil. Bir tarafı tamir ederken kadınları üzmeyelim, hiçbir kadına yapılmasını istemeyiz. O mahiyette söylüyorum." dedi.
"O sözler yapılan hadiseden çok daha çirkin"

Uluslararası Kadın ve Aile Derneği Genel Başkanı Fatma Ünay da "Bu sözler orada yapılan hadiseden çok daha çirkin" diyerek, "Hiçbir soruna çözüm üretmeyen bir parti olarak bu ifadeleri sarf etmeleri bir algı oluşturmaktır. Onur kırıcı demek bile hafif kalır, bu sözleri sahibine iade etmek gerekir." ifadelerini kullandı.
"Bir insanın ağzına yakıştıramıyorum"

Eski Başkent Kadın Platformu Başkanı Berrin Sönmez ise Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, siyaset dilinde kesinlikle dışlanması gerektiğini vurgulayarak, "Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınıyorum, partilerin de bunun gereğini yapmasını istiyorum. CHP grubu da kendi genel başkanına çekidüzen vermek zorundadır." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...