Diyarbakır'daki terör saldırısında 2 tutuklama

Diyarbakır'daki terör saldırısında 2 tutuklama

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da 8 polisin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili 2 kişi daha tutuklandı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, terör saldırısı ile ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğüne dikkat çekilerek, “Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen şüpheliler A.Ç., Ö.G. ve R.G. isimli 3 kişi Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra şüpheliler A.Ç. ve Ö.G., Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’ ve ‘Tasarlayarak öldürme’ maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları, şüpheli R.G. ise, ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ maddesi kapsamındaki eylemi iddiasından tutuklanması talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiştir.

Şüpheliler A.Ç. ve Ö.G., ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’, ‘Tasarlayarak öldürme’ maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilmiş olup, konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir.

R.G. hakkında ise, ‘Terör örgütüne üye olma’ maddesi kapsamındaki eylemi iddiasından adli kontrol hükümlerinin uygulanmasın karar verilmiştir” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...