Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli kadınlar arkeoloji müzesini gezdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriyeli kadınlar arkeoloji müzesini gezdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

"Tekel Çadırkent Kampı Sağlık ve Sosyal Entegrasyon Projesi" kapsamında, 70 Suriyeli kadın Hatay Arkeoloji Müzesi'ni gezdi.

Hatay Halk Sağlığı Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan "Tekel Çadırkent Kampı Sağlık ve Sosyal Entegrasyon Projesi" kapsamında, Altınözü ilçesindeki Tekel Geçici Barınma Merkezi'nde kalan 70 kadın Hatay Arkeoloji Müzesi'ni gezdi.

Barınma merkezinden alınarak müzeye getirilen kadınlar, buradaki eserleri ilgiyle inceledi. Müzeyi gezen ve hatıra fotoğrafı çektiren Suriyeli kadınlar, keyifli bir gün geçirdi.

Hatay Halk Sağlığı Gönüllüleri Derneği Başkanı Ümit Mutlu Tiryaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada proje çerçevesinde Altınözü ilçesindeki Tekel Geçici Barınma Merkezi'nde misafir edilen 15-65 yaş arası Suriyeli 318 kadına yönelik anne-bebek sağlığı, kadın ve üreme sağlığı, el ve vücut hijyeni konularında eğitim düzenlediklerini belirtti.

Tiryaki, müze gezisini de Suriyeli kadınların sosyal entegrasyonlarının sağlanmasına katkı vermek amacıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hatay Halk Sağlığı Müdürülüğünün proje ortağı olduğunu ve eğitimlerin kurum çalışanları tarafından verildiğini ifade eden Tiryaki, önümüzdeki ay içinde Suriyeli kadınlarla piknikte bir araya geleceklerini söyledi.

Geziye Hatay Halk Sağlığı Gönüllüleri Derneği Kurucu Başkanı Özlem Çelenk, proje eğitmeni Necla Sürmelioğlu ve dernek üyeleri de katıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...