FETÖ/PDY'nin 5 şirketine daha kayyum atandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ/PDY'nin 5 şirketine daha kayyum atandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 5 şirkete daha kayyum atanması kararı doğrultusunda gerekli yasal işlemin yapıldığını bildirdi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 5 şirkete daha kayyum atanması kararı doğrultusunda gerekli yasal işlemin yapıldığını bildirdi.

Topuz yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak'ta FETÖ/PDY yapılanması ve faaliyetleriyle ilgili olarak savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında elde edilen bilgi, belge ve deliller doğrultusunda, 9 Nisan'da merkez, Ereğli ve Çaycuma'da faaliyet gösteren 11 şirkete kayyum atamasının yapıldığını anımsattı.

Soruşturma kapsamında madencilik, otomotiv ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 5 şirkete kayyum atanması taleplerinin Zonguldak Sulh Ceza Hakimliğince reddedilmesine itiraz ettiklerini ifade eden Topuz, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından ilgili kararın aleyhine kanun yolu müracaatında bulunulmuştur. İtirazı değerlendiren Bartın Sulh Ceza Hakimliği tarafından dün FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 5 şirkete daha kayyum atandı. Karara istinaden yasal gereği yapılmıştır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...