Karaman'daki cinsel istismar sanığına rekor ceza

Düzenleyen:
Karaman'daki cinsel istismar sanığına rekor ceza

GÜNDEM Haberleri

Karaman'da 10 öğrenciye cinsel istismar davasının ilk duruşması bugün yapıldı. Saldırıyla suçlanan öğretmen bugün hakim karşısına çıktı. Sanık suçlamaları reddetti. Sanık öğretmen Muharrem Büyüktürk'e 508 yıl 3 ay hapis verildi.

Karaman'da bir okulda, bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan sanık M.B'nin yargılanmasına bugün başlandı. Çevik kuvvet ekipleri, duruşmanın görüleceği Karaman Adliyesi önünde ve çevresinde bariyer kurdu. Yaklaşık 700 polisin görev yaptığı adliye çevresinde, 10 ayrı noktada güvenlik ve arama noktası oluşturuldu. Buralara araç geçişlerine izin verilmiyor. Adliyeye gelenler, güvenlik noktasından geçirilerek duruşma salonuna alındı. TOMA, zırhlı araçlar, itfaiye aracı ve ambulanslar alanda bekletiliyor.

ADLİYEYE GECE GETİRİLDİ
Muharrem B.’nin güvenlik gerekçesiyle tutuklu olduğu Ereğli Cezaevi’nden SEGBİS ile katılacağı belirtilmişti ancak Ankara Barosu’ndan avukat İmdat Balkoca, jandarmayla birlikte sanık M. B.’nin salona getirildiğini gazetecilere açıkladı. Avukatın verdiği bilgiye göre, öğretmen adliyeye gece getirildi.

SANIK: "SUÇSUZUM"
Öğle saatlerinde ifade vermeye başlayan M.B, "Ben yapmadım. Polis bana baskı uyguladı. 'Sen anlat burada ceza almazsın' dedi. (Emniyetteki ifadesi) Ben de anlattım. Ben suçsuzum" dedi.

600 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken M.B'nin 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açtı. Mahkeme, bazı öğrencilere istismarda bulunulduğu iddiasına ilişkin, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etti ve sanık hakkında 600 yıla yakın hapis istendi.

DAVAYA MÜDAHİL OLDULAR
Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER), Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Ensar Vakfı, iddialara ilişkin davaya müdahil oldu.

ÖGRETMENLİKTEN İHRAÇ EDİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığı da M.B'yi meslekten ihraç etti. M.B'nin bilgisayarları ile cep telefonunda çocuk pornosu ve müstehcen görüntülere rastlanması üzerine ikinci bir soruşturma başlatıldı.

"O AŞAĞILIK MAHLUK.."
Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili açıklamasında davanın takipçisi olacaklarını söyleyerek, "O aşağılık mahluk bir daha gün yüzü göremeyecek" demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...