Şehitler memleketlerine uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Şehitler memleketlerine uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya ile Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul’un naaşları, memleketlerine uğurlandı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’de, teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya ve Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul için uğurlama töreni düzenlendi. Mardin 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda düzenlenen törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Naaşların alana getirilmesiyle başlayan törende, şehitlerin öz geçmişleri okundu. Birlik adına konuşma yapan Yüzbaşı Hakan Yay, “Onlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu Vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" dedi. Tören, şehitler için dua okunması ile sona erdi.

Ardından, Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya’nın cenazesi Kahramanmaraş’a, Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul’un cenazesi Giresun’a uğurlandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...