Bursa'daki canlı bomba saldırısının altından PKK çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
Bursa'daki canlı bomba saldırısının altından PKK çıktı!

GÜNDEM Haberleri  / Ajanslar

Bursa'da dün yaşanan ve ucuz atlatılan canlı bomba saldırısının arkasından PKK çıktı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul, Afyon, Mardin, Urfa'nın da aralarında bulunduğu şehirlerde 10'dan fazla kişiyi gözaltına aldı. Ulucami'de dün yaşanan canlı bomba saldırısında 25 yaşlarındaki kadın terörist parçalanarak hayatını kaybetmişti. Olayda 8 kişi yatarak tedavi altına alınırken, 10'dan fazla kişi de ayakta tedavi sonrası taburcu olmuştu. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün canlı bombanın kimliğinin tespiti konusundaki çalışmaları sürüyor. Olayı gerçekleştiren örgütün yüzde 90 oranında PKK olduğu öğrenildi. Soruşturmayı Cumhuriyet Savcısı nezaretinde hassas ve titiz bir şekilde sürdüren Bursa Emniyet Müdürlüğü, cesetten alınan parmak izi ve DNA parçalarını kriminal laboratuara gönderdi. 
İstihbarat birimleri tespit edilen bir sahte kimlik üzerinden giderek, bombayı Bursa'ya getiren, canlı bombayı barındıran ve başka şehirden Bursa'ya gönderen ilişkili olduğu kişileri İstanbul, Afyon, Mardin ve Urfa'da gözaltına aldı. 
Şahısların sorgulamasının sürdüğü, sağlık raporlarının alındığı ve Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla soruşturmanın genişletileceği öğrenildi. 

CANLI BOMBA 20-25 YAŞLARINDA, KADIN
Emniyet yetkilileri, saldırıyı yapan 20-25 yaşlarındaki kadın teröristin parçalanarak öldüğünü söyledi. Teröristin turist kafilesi ya da cenazeyi hedef almış olabileceği ancak patlamanın erken meydana geldiği sanılıyor. Siyah uzun manto giydiği, başörtüsü taktığı belirtilen canlı bombanın patlama sırasında 4 metre yakınında sadece 1 kişinin bulunmasının olası bir facianın önüne geçtiği kaydedildi. Saldırıda ilk etapta 13 kişinin yaralandığı açıklandı. Kulak çınlaması, panik gibi nedenlerle hastanelere başvuranların sayısı 23'ü buldu. 23 yaralıdan 15'i taburcu edildi, 8 kişinin tedavisi sürüyor.

"AYAĞI TAKILDI, FACİADAN DÖNÜLDÜ" İDDİASI
Canlı bombanın olay yerinde ayağının takılıp yere düştüğü ve elindeki siyah bir çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştığı da iddialar arasında.
 

ELİNDE POŞET VARDI 
Kadın canlı bombanın elinde siyah bir poşet olduğu da iddialar arasında. Emniyet kaynaklı ilk bilgilere göre bomba kadının vücuduna sarılıydı. Canlı bomba patlama sırasında parçalandı. Dün akşam patlamadan sonra canlı bombadan kimliğinin ve örgütünün belirlenmes için parmak izi alındı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...