AK Parti’den yeni dokunulmazlık taktiği: Referandum

Düzenleyen:
AK Parti’den yeni dokunulmazlık taktiği: Referandum

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından, AK Parti kulislerinde dokunulmazlık konusunda farklı bir hava esmeye başladı. Anayasa değişikliğiyle, mevcut fezlekelerde milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması için teklif veren AK Parti, "referandum" seçeneğini gündeme aldı.

Anayasa değişikliğiyle, mevcut fezlekelerde milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması için teklif veren AK Parti, referandum seçeneğini gündeme aldı. Buna göre, genel kurulda 16 Mayıs’ta ilk tur görüşmesi yapılacak Anayasa değişikliği paketi, 330-367 oy arasında kalırsa askıya alınmayacak, referanduma sunulacak. AK Parti’de daha önce, teklifin, genel kurulda 330- 367 aralığında oy alması durumunda askıya alınacağı görüşü hâkimdi. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından, AK Parti kulislerinde dokunulmazlık konusunda farklı bir hava esmeye başladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, bir grup gazetecinin sorularını yanıtlarken, genel kurulda 16 ve 18 Mayıs’ta ilk ve ikinci oylamaların yapılacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Anayasa oylamasında, oylar referandum aralığı olan 330-367 arasında kalırsa, referanduma gidilir. Bu süreci durdurmayız. Amaç dokunulmazlıkların kaldırılması değil mi? İrademiz o yönde. Elbette temennimiz 367’nin üzerinde oy alınması. Ancak, 330-367 aralığında kalırsa, dokunulmazlıkların kaldırılmasından vazgeçmeyiz. Zaten Anayasa gereği referanduma götürülmesi gerekiyor. Bu süreci durdurmanın gerçekçi bir mazereti olamaz. Diğer modellere geçilmesi gibi bir şey söz konusu değil.” (Habertürk)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...