Ona anne diyecek kimsesi kalmadı

Düzenleyen:
Ona anne diyecek kimsesi kalmadı

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep'te eşiyle 6 çocuğunu yangında kaybeden kadın, Naciye Bakır: "Herkes bugün çocuklarıyla gezip dolaşıyor. Bense çocuklarımın hepsini yan yana toprağa verdim. Benim bugün çocuklarım yok" dedi

Gaziantep'te, eşiyle 6 çocuğunu yangında kaybeden  kadın, Anneler Günü dolayısıyla ziyaret ettiği çocuklarının mezarı başında  gözyaşı döktü. Merkez Şehitkamil ilçesi Taşlıca Mahallesi kırsalındaki toprak evde  önceki gün çıkan yangından yaralı kurtulan Naciye Bakır, yaşamlarını yitiren eşi  Mehmet Emin Bakır ile çocukları Mücahit (13), Halime (12), Dilovan (7), Büşra  (6), Emin (5) ve Tacettin'in (2) defnedildiği Yeşilken Mezarlığı'na gitti. Yakınlarını yardımıyla yürüyebilen acılı kadın, Anneler Günü'nde  çocuklarının mezarını ziyaret etti. En küçük çocuğunun mezar taşına kapanan Bakır, Kürtçe ağıtlar yakarak  gözyaşlarına boğuldu. Naciye Bakır, yaptığı açıklamada, fakirlik içindeki  yaşamlarında çok zorluklar çektiklerini söyledi.

 Hayatlarının hep yoksulluk içinde geçtiğini belirten Bakır, şöyle  devam etti:   "Bir şekilde kendimizi idare edip, geçimimizi sağlıyorduk. Akşam evime  ateş düştü. Bütün çocuklarım gitti. Ben uyanıncaya ve pencereyi açıncaya kadar  geldim ki çocuklarım yok. Herkes bugün çocuklarıyla gezip dolaşıyor. Bense  çocuklarımın hepsini yan yana toprağa verdim. Benim bugün çocuklarım yok. Elimi  atıyorum başkalarının çocukları bana yabancı geliyor. 6 çocuğumu burada toprağa  verdim. Bugün gelmişim, onların mezarı üzerine oturmuşum. Etrafıma bakıyorum  kimsem yok. Bir Allah'ım var, başka da kimsem yok. Ciğerim yanıyor. 3 kızımı, 3  oğlumu kaybettim."  Çocuklarının ve eşinin hayatını kaybettiği yangın anında yaşadıklarını  da anlatan Naciye Bakır, "Yangını fark edip kendimi dışarı attım. Eşime  seslendim, elimi pencereye attım pencere açılmadı. Arkama, önüme ve her yere  baktım, her yerde ateş vardı. Elimi kapıya attım hep ateşti. Pencereyi açtım  bahçeye çıktım, bir baktım ki ateş çocuklarımın üzerine düşmüş. Kimseyi  göremedim. Hemen koştum bekçiye haber verdim. Bekçi gelene kadar olan olmuştu"  dedi.

Aileden geri bir tek kendisinin kaldığını dile getiren Bakır, "Benim  çocuklarıma hep eller baktı. Ne bir sahipleri vardı, ne de kimseleri vardı.  Ailemden bir ben kaldım. Benim sahibim de Allah'tır. Bugün Anneler Günü ama benim  çocuklarım her şeye muhtaçtı. Biz ne Anneler Günü ne de doğum günü, hiç böyle  şeyler yaşamadık" diye konuştu.  

Naciye Bakır'ın erkek kardeşi Bedrettin Turan, ablasının çok çile  çektiğini belirterek, "İneklerin sütüyle, çocuklarının topladıkları atık  malzemeleri satarak geçimlerini sürdürmüşler. Bize hiç anlatmadı, kendi çilesini  yaşamış. Bugün Anneler Günü. Bütün çocuklar gidip annelerini sevindiriyor, biz  mezara geldik" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...