Mardin'de şehit askerler için tören

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mardin'de şehit askerler için tören

GÜNDEM Haberleri  / AA

Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kılınç ve Aktaş'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç ve Ferhat Aktaş için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konularak, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Piyade Üsteğmen Yasin Toy, yaptığı konuşmada, terör örgütünün vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullandığını masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdiğini söyledi.

Terör örgütünün Türkiye'deki huzur ve güven ortamını bozduğunu söyleyen Toy, örgütün halk üzerinde korku yaratmak istediğini, çukur kazıp barikatlar kurarak kahpe ve sinsice saldırdığını, masum vatandaşları bile bombalamaktan çekinmediğini ifade etti.

Törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...