Diyarbakır'da büyük patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
Diyarbakır'da büyük patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

GÜNDEM Haberleri  / Ajanslar

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Mahallesi’nde saat 22.30 sıralarında meydana gelen patlamada 5 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. Köylülerin iddiasına göre 12 kişi de kayıp.

Edinilen bilgiye göre, Sarıkamış Mahallesi Durümlü mezrasında bir evin yanında patlama yaşandı. İddiaya göre, patlayıcıların kamyonete yüklendiği sırada infilak ettiği bildirildi. Patlamada Orhan, Seyihtan Yakar, Remzi, Uğur ve Teyfik Yaman olay yerinde hayatını kaybederken, yaklaşık 25 kişi yaralandı. Yaralılar bölgeye gelen 112 acil servis ambulansları ile Diyarbakır'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerinde güvenlik güçlerinin yaptığı ilk incelemede patlamanın bir kamyonette meydana geldiğini belirlendi. Yetkililer, patlamanın terör örgütü üyeleri tarafından güvenlik güçlerine yönelik saldırı düzenlenecek araca patlayıcının yerleştirilmesi sırasında meydana geldiğini belirtti. Olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatılırken, bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi.

Diyarbakır’ da dün geceki patlamada ölen 4 kişiden 3’ünün köylü olduğu tespit edildi. Diğer kişinin kimlik tespit çalışmasının sürdüğü bildirildi

 

Bu arada mezra meydanına çekilen kamyonette meydana gelen patlama sırasında çevrede bulunan bulunan vatandaşlar da yaralandı. Patlamada geniş çaplı bir çukur oluşurken, köydeki birçok evde hasar meydana geldi.

Diyarbakır'da büyük patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var
KÖYLÜLERDEN SİLAHLI KAVGA İDDİASI
 
Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nin kırsal kesiminde bulunun Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası’nda infilak eden araçta, iddiaya göre araca bomba yükleyen 4 PKK’lı patlamada öldü. Şiddetli patlamada köyde yaşayan insanlar da yaralanırken, olay yerinde büyük bir çukur oluştu. Köylüler, patlamanın yaşandığı Dürümlü Köyü’nden önce aracın Herbasan Köyü’nden geçtiğini belirterek, "Bu araç o köye geldiğinde köylüler araçtakilerle tartışmışlar. Araçtakiler ile o köylüler arasında çıkan tartışma silahların kullanıldığı kavgaya dönüşmüş. O araçtakiler kaçarak geldiği bizim köyde patladı" dedi.

GÜN DOĞUNCA KORKUNÇ GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

Olayın boyutu ise günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Patlamanın şiddetiyle 30 metrekarelik alanda yaklaşık 5 metre derinliğinde çukur oluştu. Patlama nedeniyle bir araç ile köydeki bazı evler de kullanılamaz hale geldi.
Köylüler, patlamanın şiddetinin çok büyük olduğunu belirterek, "Kıyamet oldu zannettik. Hemen olayın olduğu yere doğru geldik. Şu anda 5 kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Çoğu akrabamız. 12 köylü ise kayıp. Bugün aldığımız cenazeleri defnedeceğiz" dedi.


 
Diyarbakır'da büyük patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

KÖYLÜLERİN İDDİASI: 12 KİŞİ KAYIP
Köylüler, kamyonun saat 22.15 sıralarında Dürümlü Mezrası'nın karşısındaki Tanışık Köyü'ne geldiğini söyledi. Orada köylülerle kamyonun içerisinde bulunanlar arasında bir tartışma yaşanmış. Daha sonra kamyon köyden ayrılmış ve köylüler de arabalarla bu kamyonu takip etmişler. Köylülerle araçta bulunanlar arasında tartışma yaşanmış ve ondan sonra da bir patlama olmuş. Köylülerin iddiasına göre ise Tanışık Köyü'nden 12 kişi kayıp.

Diyarbakır'da büyük patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...