Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: ABD modeli için hodri meydan

Düzenleyen:
Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: ABD modeli için hodri meydan

GÜNDEM Haberleri

Yıldırım, “ABD’deki başkanlık olacaksa buyurun” diyen Kılıçdaroğlu’na “Türk tipini tercih ediyoruz ama siz ABD tipi diyorsanız ona da varız” mesajıyla rest çekti.

İsmail Sonsuz ANKARA
Uzun süredir devam eden ‘başkanlık’ tartışmaları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında, “ABD’deki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız buyurun.” sözleriyle yeni bir boyut kazandı. Başbakan Binali Yıldırım da dünkü grup konuşmasında bu konuya değindi. 
Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin kürsüde bire bir tekrarlayan Başbakan Yıldırım özetle şunları kaydetti: “Biz bunu, ‘biz hazırız’ olarak anlıyoruz. Biz buyurduk, siz de buyurun, Amerikan tipi olsun. Biz Türk tipini tercih ediyoruz ama siz Amerikan tipi başkanlık olsun diyorsanız ona da varız, hodri meydan; buyurun başlayalım görüşmelere, bu işi de Türkiye’nin gündeminden kaldıralım. Ana muhalefet Partisi tekrar millet önünde samimiyet sınavındadır. İnşallah geçmişte oldukları gibi bu sınavdan da başarısız çıkmaz. Bu fırsatı millet adına kaçırmamasını bekliyoruz.”  
PKK’YA:  Artık buralarda umudu kalmayan terör örgütü, üst akıllardan yeni yeni öğütler alarak, kırsalda ve güney sınırlarımız civarında yeni tertipler yeni tezgahlar arayışı içindedir. Ama şunu herkes iyi bilmelidir: Gerek Suriye’nin kuzey sınırında, gerekse Musul ve kuzeyinde ortaya konan bazı planlar var. Türkiye, asla ve asla oralarda yeni bir oluşuma izin vermeyecektir. 
HDP’YE:  HDP’lilere önerimiz artık safınızı net olarak ortaya koyun, terörün mü milletin mi yanındasınız? Size oy veren 5 milyona yakın vatandaşımız büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Biz bunu bölgeye gidince gördük... Bölgede, Sur, Silopi, Şırnak, Nusaybin, Cizre, Yüksekova, İdil’de operasyonlarımız bitti ama işimiz bitmedi. İşimiz yeni başlıyor. Nedir işimiz, oraları eskisinden daha güzel, parmakla gösterilecek şekilde imar edeceğiz, mamur edeceğiz. Burada da yine bakıyoruz, sahada vatandaşlarımızın aklını çelmeye çalışan HDP ve onların taraftarlarını görüyoruz. ‘Aman hiçbir kağıt imzalamayın, yerinizi yeniden yapacaklarmış, rıza göstermeyin, biz sizin hakkınızı uluslararası mahkemelerde arayacağız’... Sen uluslararası mahkemelerde hak arayacağına, bugün bu hale gelmenin asıl sorumlususun, önce bunun hesabını vereceksiniz. 
AB’YE:  Avrupa’dan bizim beklediğimiz Türkiye’nin samimi davranışına karşılık aynı samimiyeti göstermesi ve verdiği sözleri yerine getirmesidir. Nedir bu sözler? Gümrük birliği, mal ve hizmetlerin serbest dolaşımı. Bir başka konu da insanların serbestçe dolaşması... Bu konuda bizden istenen 72 maddenin bir çoğunu tamamladık. Son anda önümüze bir şey çıkardılar, bunların alışkanlığı. Son söyleyeceklerini saklarlar saklarlar, tam işler yoluna girdiği anda piyasaya çıkarlar. ‘Efendim siz Terörle Mücadele Kanunu’nu esnetin.’ Nasıl esnetecekmişiz? ‘Terörle mücadeleyi yapmayın, bırakın adamlar rahat çalışsın.’ Bu dostluğa sığar mı? Böyle günlerde gerçek dostluk belli oluyor... Bunun sonucu vize muafiyeti olsa bile. Varsın orada kalsın vize muafiyeti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...