Kurban Bayramı tatili de 9 gün olur

Düzenleyen:
Kurban Bayramı tatili de 9 gün olur

GÜNDEM Haberleri

Erken rezervasyon sayısı 3 milyondan 4 milyona çıkarken, Turizm Bakanı Avcı, Kurban Bayramı’nda da 9 gün sinyali verdi

Damla Peker ANKARA
Rus ve Alman turistte büyük kayıp yaşayan turizmciler, iç turizmle gülüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, geçen yıl 3 milyon olan erken rezervasyon başvurusunun bu yıl 4 milyonu aştığını söyledi. Bakan Avcı, 15 milyon TL’lik maliyetle hayata geçirilen Andriake Antik Kenti Likya Uygarlıkları Müzesi'nin açılışında konuşan Avcı, "Geçtiğimiz yıl 5 aylık erken rezervasyon miktarı 3 milyonken, bu yıl 4 milyonu geçti. İnşallah Ramazan Bayramı ile bunun 4 milyon 300 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz" dedi.
Bayram için otellerin doluluk oranlarının yüzde 80’e ulaşmış gibi göründüğünün altını çizen Avcı, “Bakanlar Kurulu kararı ile bayram tatilinin 9 güne çıkartılması iç turizm bakımından önemli bir hareketlilik getirdi. Bunun erken açıklanması da gördüğümüz kadarıyla sektör tarafından çok olumlu karşılandı. Sektörün ilgili arkadaşları bayramda ise bu doluluk oranının yüzde 90-95’e çıkacağını bize söylüyorlar. Kurban Bayramı için de tatilin 9 güne çıkabilmesine imkân veren takvim görülüyor. Bakanlar Kurulu zannediyorum aynı konuda daha erken bir açıklamayla, okulların açılışı da hemen arkasından olacağı için, bir yarar olabilir. Dolayısıyla da Eylül ayında bir hareketliliği Kurban Bayramı münasebetiyle bekliyoruz" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...