Bombalı eylem için 150 kişiyi eğitmişler

Düzenleyen:
Bombalı eylem için  150 kişiyi eğitmişler

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Garı önünde 10 Ekim’de gerçekleştirilen ve 100 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturmasını tamamladı.

Ebru Karatosun ANKARA
Savcı Ramazan Dinç tarafından hazırlanan 583 sayfalık iddianame Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. DAEŞ terör örgütünün Türkiye’deki yapılanmasına ilişkin önemli ayrıntılar yer alan iddianamede; sözde Türkiye emiri olarak adlandırılan Ebubekir kod adlı İlhami Balı 1 numaralı şüpheli olarak yer aldı. 36 şüphelinin belirtildiği iddianamede, 10 tutuklu bulunuyor. İşte o şok detaylar: “Şüpheli Edremit Türe  yakalanacağını anlayınca kendisini patlatan Yunus Durmaz’la beraber DAEŞ’in Gaziantep yapılanmasını kurdu. İkili, Türkiye’de eylem yapacak 150 kişiyi eğitti; kanlı saldırıları organize etti.” Saldırıda eskortluk görevi yapan Yakup Şahin de ifadesinde kan donduran açıklamalarda bulundu. Hücre evi operasyonunda kendisini patlatan Şahin, “Canlı bombaları taşıyan Halil İbrahim Durgun’dan talimat aldım. Gaziantep ve Şanlıurfa’da ‘tarlaya sarımsak ektik’ bahanesiyle bomba yapımında kullanılan 1.5 ton amonyum nitrat gübresi aldık. Durgun’un numarasını ‘Aşkım’ diye kaydettim. Polis noktasından geçtikten sonra da ‘Canım dur, ben geliyorum’ şifresiyle mesaj çektim.” dedi. İddianamede; İlhami Balı’nın da aralarında olduğu 14 sanık hakkında ayrı ayrı 8 bin 901 yıl hapis cezası istendi.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...