Kahramanlarımız Lice’yi temizledi

Düzenleyen:
Kahramanlarımız Lice’yi temizledi

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçleri, 11 günde PKK’yı militanından uyuşturucusuna kadar her şeyiyle Lice’den söküp attı, bombalı eylem planlarını da boşa çıkardı

Diyarbakır’ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı 39 köy kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan “Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu” 11 günün ardından tamamlandı. Kahramanlarımız, “PKK’nın yurt içindeki Kandil’i” olarak bilenen Lice’de örgüte ağır darbeler indirdi. Yaklaşık 10 bin jandarma (JÖH), polis özel harekat (PÖH) mensubu ile geçici köy korucusundan (GKK) oluşan güvenlik güçleri, 70 milyonun üzerinde kök keneviri imha etti.  41 el yapımı patlayıcı (EYP) ile irili ufaklı toplam 35 örgüt sığınağı ile çok sayıda silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Şenyayla bölgesinde aralarında keskin nişancı ve bombacıların da yer aldığı 25-30 kişilik timlerden oluşan 3 gezici terörist grup, etkili nokta operasyonları ve anlık hava harekâtlarıyla dağıtıldı. Harekâtta 6 terörist etkisiz hale getirildi, 8 terörist in yakalandı. Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Bağlar ilçesinde 8 polis memurunun şehit edildiği saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan, yine 12’si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren “Masiro” kod adlı terörist Mervan Erdem’in de olduğu belirlendi. İş birlikçilikle suçlanan133 kişiden 19’u tutuklandı. 

22 BOMBALI ARAÇ BULUNDU
Lice’deki operasyonda, saldırılarını büyük kentlerde patlatılan bombalı araçlarla sürdürmeyi planlayan bölücü terör örgütünün sivil halktan gasp ettiği ve yakın zamanda bombalı araç olarak kullanmayı planladığı 22 araç ele geçirildi. Araçlardan birinin orijinal rengi beyaz olmasına rağmen tespit edilmemesi için siyaha boyandığı belirlendi. 

20 TON AMONYUM NİTRAT
Lice kırsalında operasyonun başladığı tarihten bugüne kadar 20 ton güçlendirilmiş, patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi. Yakalanan araç ve ele geçirilen amonyum nitrat miktarı göz önüne alındığında, güvenlik güçlerinin oluşabilecek saldırıları önlediği ortaya çıkıyor. PKK, son aylarda özellikle büyük şehirleri hedef alıyordu.

HAİNLERİ KIRSALDA DA PERİŞAN ETTİLER
Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’nın idaresinde icra edilen “Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu” kapsamında görev alan güvenlik güçleri, PKK’ya ağır darbeler indirdi. Sığınaklarda tonlarca patlayıcı, silah ve malzeme ele geçirildi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...