Hüseyin Avni Mutlu'nun mal varlığına tedbir kararı

Düzenleyen:
Hüseyin Avni Mutlu'nun mal varlığına tedbir kararı

GÜNDEM Haberleri

Ankara Sulh Ceza Hakimliği, 2 bin 745 hakim ve savcının yanı sıra 190 mülkiye müfettişi, kaymakam ve valinin mal varlığına tedbir konulmasına karar verdi. Mal varlıklarına tedbir konulan isimler arasında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da yer alıyor.

Ebru KARATOSUN / ANKARA- Ankara Sulh Ceza Hakimliği, 2 bin 745 hakim ve savcının yanı sıra 190 mülkiye müfettişi, kaymakam ve valinin mal varlığına tedbir konulmasına karar verdi. Söz konusu talep OHAL kapsamında görevden uzaklaştırılan şüphelilerin mal varlıklarına tedbir konulması için Ankara Başsavcılığı’ndan gelmişti.

ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE DEVREDEMEYECEKLER
Tedbir kararı uyarınca listede ismi bulunan şüpheliler, haklarındaki soruşturma tamamlanana kadar mallarını üçüncü bir kişiye devredemeyecek. Ancak bu kişiler, aylık harcamaları için son aldıkları maaşları kadar hesaplarından para çekebilecek.

NELERE TEDBİR KONULDU?
Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kararda, tedbir konulan malların, FETÖ faaliyetleri neticesinde elde edildiğine ve devir faaliyetlerine girişildiğine dair kuvvetli şüphe olduğu belirtildi.
Söz konusu kararla bu kişilere ait taşınmazlar, kKara, deniz ve hava ulaşım araçları, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacakları, kıymetli evrak, varsa ortağı bulunduğu şirket ve kooperatiflerdeki ortaklık payları, kiralık kasa mevcutları, banka ve diğer mali kurumlardaki döviz ve vadeli mevduat hesaplarına tedbir uygulanacak.
Mal varlıklarına tedbir konulan 2 bin 745 hakim ve savcının arasında eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Teoman Gökçe ve Hüseyin Serter, Kozmik Oda soruşturması savcısı Mustafa Bilgili, MİT  tırları aramasını yapan eski Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, MHP Kurultay davasında kongre yolunu açan Burhan Yaz, şike soruşturmasına bakan Mehmet Berk, İzmir Askeri Casusluk soruşturması savcısı Zafer Kılınç ve davaya bakan hakim Serdar Ergül, paralel yapının HSYK seçimlerindeki adayları Ayşe Neşe Gül, Orhan Gödel, Ayşe Neşe Gül, Levent Ünsal, Murat Gökçe ve İdris Berber ile kamikaze hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik bulunuyor. Mal varlıklarına tedbir konulan isimler arasında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da yer alıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...