HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakandan o iddialara sert tepki: Burada patron Sağlık Bakanlığıdır

Düzenleyen: /
Bakandan o iddialara sert tepki: Burada patron Sağlık Bakanlığıdır
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Haber

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şehir hastanelerinin özel sektörün hastaneleri olduğu iddalarının asılsız ve yalan olduğunu belirterek, "Burada patron Sağlık Bakanlığıdır" dedi.

Isparta’da kamu özel ortaklığı modeliyle yapılan ve bugün Başbakan Binali Yıldırım tarafından resmi açılışı yapılacak olan Isparta Şehir Hastanesinin açılışı öncesi hastane kampüsüne gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ gazetecilere açıklamada bulundu.

Şehir hastanelerinde vatandaştan ücret alındığı ve bu hastanelerin özel sektörün olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan Bakan Akdağ, "Şehir hastaneleri kamunun hastaneleridir. Şehir hastanelerini biz özel sektörle ortak olarak yapıyoruz. Biz peşin ödeme yapmıyoruz. Özel sektör peşin ödüyor biz ödemeyi 25 yılda yapıyoruz. Neden bunu yapıyoruz bir an önce hastaneler hizmete girsin diye. Bir takım dedikodular üretenler var. Şehir hastanelerinin özel sektörün hastaneleri olduğu dedikoduları tamamen asılsız ve yalandır. Burada patron Sağlık Bakanlığıdır. Şirket veya şirketler kamuya hizmet eder ödemeler kendilerine yapılır" dedi.

"ÜCRET ALINMIYOR"

Şehir hastanelerinin ücretli olduğu şeklindeki iddialara cevap veren Bakan Akdağ, "Isparta’da vatandaşlar hastane yaptınız ama ücretini nasıl ödeyeceğiz diye soruyorlar bana. Şehir hastaneleri Sağlık Bakanlığının diğer hastanelerinden vatandaşın hizmet alması açısından hiçbir farkı olmayan hastanelerdir. Şehir hastanelerinde vatandaştan ilave her hangi para istenmiyor ve bundan sonra istenmeyecektir. İlk müracaata 30 lira alınıyormuş, tetkiklerden ilave ücret alınıyormuş, kapalı otopark ücreti alınıyormuş. Bu dedikoduları bilerek çıkarıyorlar. Şehir hastanelerine karşı olan bir hayırcı zihniyet var. Ben vatandaşlarımızı bilgilendiriyorum tekrar. Şehir hastaneleri milletin hastanesidir. Bir özel hastanede olmayan konfor, teknik donanım, hizmet bu hastanelerde vardır. Allah’a şükür ki bize bu fırsatı verdi. Ücret alındığı iddiaları tamamen asılsızdır" diye konuştu.

2 Bin Araçlık Otopark

Şehir hastanelerinin sağlıkta dönüşüm programının ikinci döneminin hastanecilik açısından en önemli hamlesi olduğunu anlatan Akdağ, Isparta Şehir Hastanesine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Şehir hastanelerimiz bir biri ardına açılacak. Bu sene şehir hastanelerimizin üçüncüsünün açılışını yapıyoruz. Birincisi Mersin, ikincisi Yozgat’tı. Üçüncüsü bugün Isparta oluyor. Bu hastanede 755 yatağımız var. Toplamda 2145 kişi çalışacak. 200 bin metre kareye kurulu büyük külliye. Daha önce Isparta’da hizmet veren oldukça binası eski olan Isparta Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve ek binaları olan hastaneler 60 bin metre kare idi. Mevcut hastanenin sadece 60 bin metre karesi otopark geri kalanlar hasta için ayrılmış alanlar. Konforlu herkesin rahat edeceği bir şehir hastanesine daha kavuşmuş oluyoruz. Mevcut hastanelerimiz şehir içine sıkıştığından otopark imkanımız yoktu. Bugünkü hastanenin 2 bin araçlık kapalı otoparkı var. Yataklarımız hep 2 kişilik. Nadiren tek yataklar da var. İçinde banyosu tuvaleti televizyonu buzdolabı bulunuyor. Refaketçiye de konfor sunuyor yeni hastanelerimiz. İçindeki ekipmanı itibariyle bütün hizmet alanları dahil teknolojinin en son imkanlarıyla donatılmış durumda. Bu hastanemizde 131 yoğun bakım yatağı var. Bunların 35’i yeni doğan yoğun bakımı. Isparta bölgeye hizmet verecek. Bütün doğumlar tek kişilik özel doğum odalarında yapılacak. Doğum salonu gibi annelerin hamilelerin ortak doğum yaptığı bir alanı artık kullanmıyoruz. 14 adet doğum odamız mevcut. 167 adet te poliklinik odamız mevcut. 167 hekim aynı anda hastalarını karşılayabilecekler."

YENİ HİZMETLER GELİYOR

Öte yandan Isparta Şehir Hastanesiyle birlikte yeni sağlık hizmetlerinin de geldiğini dile getiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Yeni hizmetler geliyor. Genetik, uyku laboratuarları, robotik ilaç hazırlama üniteleri, ışın tedavisinde kullanılan üniteler, vale hizmeti veriyoruz bu hastanede. Özellikle acile gelen hastalar açısından. Yine burada 897 adet deprem izolatörü var bu hastanenin. Bir deprem olduğunda ameliyat yapan bir hekim ameliyatına devam edebilecek. Allah korusun böyle bir durumda sorun olmayacak. Sadece bina yıkılmaktan değil tahribattan da korunacak. Küçükte olsa binanın statiğinde olmayan çatlaklar dahi olsa personel hastanenin içine girmekte endişe etmeyecek. Hizmet burada hiç aksamayacak" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...