Erdoğan'dan Avrupa'ya: Türkiye kimsenin şamaroğlanı değil

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Avrupa'ya: Türkiye kimsenin şamaroğlanı değil

GÜNDEM Haberleri

“Türkiye, menfaati için birilerinden icazet almaz. Diğer ülkelere mecbur ve mahkûm olsaydık atacak kurşun dahi bulamazdık.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 70 milyon TL’ye mal olan Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının açılış töreninde konuştu. Kimsenin karşısında eğilmediklerini belirten Erdoğan, “Biz sadece Rabbimin karşısında eğiliriz. Sayın Menderes Mehmet Tevfik Türel başladığı bu inşaatı kendisinden sonra hangi zihniyete teslim etmek zorunda kaldı? Antalya tekrar Türel ile yola devam etti. Bu hizmet anlayışını ortaya koyuyor. Ben Ziya Paşa’yı nasıl hatırlamam, ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Eserleriyle insanlara değer vermemiz gerekiyor. Sizin dikili ağacınız yok, ne konuşuyorsunuz? Daha büyük hizmetler için bu bina şarttı. Türel kaldığı yerden bu binayı yaptı. Bunlara 5 keçi teslim edin, kaybedip gelirler” diye konuştu. Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni yaptıklarında demediklerini bırakmadıklarını belirten Erdoğan, “Gitmedikleri mahkeme kalmadı. Ben oraya gitmeyeceğim dedi malum zat, ama kuzu kuzu geldi. Hiçbir zaman onların sözleri geçerli değil” dedi.

Memur-Sen’in beşinci buluşmasında da konuşan Erdoğan, “İçerideki ve dışarıdaki ‘hayır’cılar bir oldu, milletimizi tehdit ediyor. Neymiş, 16 Nisan’da ‘evet’ çıkarsa bizi AB’ye almazlarmış. Ah bu kararı bir verebilseler. Bizim işimizi kolaylaştırırlar. Çok daha seri karar almamıza bunlar vesile olur. Zaten 16 Nisan bizim için bir kırılma noktası. Onun için ‘evet’ çok önemli. Bu işleri masaya yatıracağız. Çünkü Türkiye kimsenin şamaroğlanı değildir. Bunu herkes bilecek” dedi. Avrupa’nın Türk düşmanı tavrını eleştiren Erdoğan “Siz bana diktatör dediğiniz sürece ben size ‘nazi’ diyeceğim. Türkiye, menfaati için birilerinden icazet almaz. Terörle mücadelesini tamamen millî imkânlarla yürütüyor. Diğer ülkelere mecbur ve mahkûm olsaydık atacak kurşun dahi bulamazdık. Ülkemizin çıkarlarını korumak için Ankara’da karar veriyor; Gabar’da, Cudi’de, Suriye’de, Irak’ta uyguluyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...