Yeni sistemin ilk 4 hedefi: Refah, demokrasi huzur ve güçlü ülke

Düzenleyen:
Yeni sistemin ilk 4 hedefi: Refah, demokrasi  huzur ve güçlü ülke

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mevcut sistemin açıklarının çok fazla olduğunu, bu açıklar nedeniyle sürekli kriz ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mevcut sistemin açıklarının çok fazla olduğunu, bu açıklar nedeniyle sürekli kriz ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Yılmaz, bazı gazetecilerle sohbetinde partisinin yürüttüğü referandum çalışmalarını değerlendirdi. Yılmaz’ın verdiği mesajlar şöyle: Mevcut sistemde, partisi yüzde 51 oy alsa bile Kılıçdaroğlu başbakan olamayabilir. Çünkü başbakanları millet seçmiyor. Cumhurbaşkanı  istediği bir milletvekilline görev veriyor. Mevcut sistemde o kadar açık var ki. Bunları hiç tartışmıyoruz. Çok sorunlu bir sistem. Askerî bir müdahaleden sonra Kenan Evren için hazırlanmış bir sistem. Niye şimdi kriz yaşamıyoruz. Çünkü güçlü bir lider ve parti var. Bu paket AK Parti  ve MHP’nin teklifi olduğu için doğal bir avantaja sahip. Sahaya çıkıldıkça evetlerin güçlenmesi doğal. Ayrıca 16 Nisan’a kadar içerik anlatmanın dışında faydalar anlatılacak. Yeni sistem çok şey getirecek ama 4 başlık önemli. Bunlar: Refah, demokrasi, huzur ve güçlü dış politika. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...