Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dijital veriler rezidanstan çıktı!

Düzenleyen:
Dijital veriler rezidanstan çıktı!

GÜNDEM Haberleri

Ankara’da bulunan 3 rezidansa ihbar üzerine baskın yapan polis, 13 çuval dijital malzeme ele geçirdi.

Ebru Karatosun ANKARA - FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle 77 yıl hapsi istenen firari Akın İpek ait olan ancak kullanılmayan rezidanslar tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle şirketlerine 2015 yılında kayyum atanan ve daha sonra TMSF’ye devredilen Akın İpek ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Şirketlerine operasyon yapılmadan yani 1 Eylül 2015’ten bir gün önce kendisine ait özel uçakla İngiltere’ye firar eden Akın İpek’in Ankara’da bulunan 3 rezidansıyla ilgili emniyete bir ihbar yapıldı. İhbar üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, 2’si İncek’te biri de Oran’da bulunan rezidanslara operasyon yaptı. Polis ekipleri, operasyon düzenlenen evlerde yapılan arama sonucunda toplamda 13 çuval dijital malzeme ele geçirdi. Söz konusu dijital verilerin İpek’in ve ailenin şirketlerine operasyon yapılacağını anladıkları için sıfırlarıyla değiştirerek rezidanslarda depoladıkları kaydedildi.
Rezidanslarda ele geçirilen 13 çuval dijital malzeme Ankara Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Bürosu’na götürüldü. Siber Suçlarla Mücadele Bürosu’ndaki ekipler dijital verileri incelemeye başladı. Dijital malzemelerinin arasında onlarca telefon ve bilgisayar, yüzlerce de CD, FVF ve hard diskin bulunduğu bildirildi. Bulunan telefonlardan bazılarının piyasadaki değeri yaklaşık 20 bin TL olan Vertu marka telefon olduğu öğrenildi. Ayrıca rezidanslarda sarı, kırmızı ve gri renklerde küçük altın parçalarının da çıktığı belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...