HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çember daralıyor! Dev operasyon başladı!

Düzenleyen: / Kaynak: HABERTÜRK
Çember daralıyor! Dev operasyon başladı!
Trabzon, Operasyon, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / HABERTÜRK

Trabzon'un Maçka ilçesinde Eren Bülbül'ü şehit eden teröristlerin lideri PKK'nın sözde Karadeniz Eyalet Sorumlusu Mehmet Yakışır ile Levent Dayan'ın öldürüldüğü operasyonda kaçmayı başaran ve 'uyuyan hücre' durumuna geçen 4 terörist gün yüzüne çıktı. Telsizle görüştükleri tespit edilen teröristlerin yerleri belirlenince Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi kırsalında operasyon başlatıldı.

Trabzon'un Maçka ilçesi Köprüyanı Mahallesi'nde Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik'i şehit eden teröristlerin lideri "Zeynel" kodlu telsizi kullanan "Cudi-Zaza" kod adlı örgütün sözde Karadeniz Eyalet Sorumlusu Mehmet Yakışır ile "Rodi" kod adlı Levent Dayan'ın öldürüldüğü operasyonda kaçmayı başaran ve 'uyuyan hücre' durumuna geçen 4 terörist gün yüzüne çıktı. Telsizle görüştükleri tespit edilen teröristlerin yerleri belirlenince Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi kırsalında operasyon başlatıldı. 

69 GÜN SONRA ORTAYA ÇIKTILAR

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ağır darbe alan PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar aralıksız olarak sürüyor. Bölgeye Tunceli'den terörist gönderileceği istihbaratı üzerine örgüt üyelerinin geçiş güzergâhlarında çalışma başlatan güvenlik güçleri, önceki gün uzun süredir 'uyuyan hücre' olan PKK terör örgütü üyelerinin telsizle iletişim kurduğu belirlendi. 69 gün sonra ortaya çıkan teröristlerin telsiz sinyallerinin Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi kırsalından geldiği tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye operasyon timleri kaydırıldı. Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç'ın yönettiği operasyonlarda insansız hava araçları kullanılıyor. 

"Türk Tarık" kod adlı Barış Öner ile "Aras Faraşin" kod adlı Aras Aslan ile "Kawa" ve "Sorej" kod adlı İranlı iki terörist olmak üzere toplam 4 PKK'lı Karadeniz Eyalet Sorumlusu "Cudi-Zaza" kod adlı Mehmet Yakışır ile "Rodi" kod adlı Levent Dayan'ın öldürüldüğü operasyondan kaçmıştı. Birinin yaralı olduğu belirtilmişti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABERTÜRK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...