HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Klavye hainlerine inceleme

Düzenleyen: /
Klavye hainlerine  inceleme
İdlib, İdlib Şehit, Haber

GÜNDEM Haberleri

İdlib’deki kalleş saldırının ardından sosyal medyada yaşanan bilgi kirliliği üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) ‘İdlip Masası’ kuruldu.

Siber güvenlik uzmanları, Emniyet ile birlikte gece boyu mesai yaparak, halkı yanıltmaya yönelik paylaşımları yayan hesapları tek tek tespit etti. Bu hesapların sahipleriyle ilgili yasal işlem başlatıldığı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nün provokatif sosyal medya paylaşımlarına ilişkin yaptığı incelemede 91 hesaba ilişkin soruşturma başlattığı öğrenildi. Bu sayının yükselebileceği ifade ediliyor. FETÖ ve PKK’ya yakın hesapların bu tip paylaşımları etkin bir şekilde yaydığı görüldü. Farklı çatışma videoları ve sahte whatsapp konuşmaları paylaşımlarıyla vatandaşlar üzerinde etki uyandırılmaya çalışıldı. Bu arada, Türkiye genelinde Twitter’a erişim sorunu yaşandı. Dezenformasyona karşı, birçok farklı sosyal medya kanalına yönelik yavaşlatma uygulandığı öğrenildi. Osman Çobanoğlu ANKARA

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...