CHP'den 1915 Çanakkale Köprüsü yorumu: Çok güzel, iç açıcı, gurur verici

Düzenleyen:
CHP'den 1915 Çanakkale Köprüsü yorumu: Çok güzel, iç açıcı, gurur verici

GÜNDEM Haberleri

1915 Çanakkale Köprüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle Çanakkale'de tarihi bir günde yani bugün açılıyor. Dünyanın en uzun köprüsü olma özelliğini taşıyan köprüye CHP'den 'Çok güzel, iç açıcı ve gurur verici' yorumu geldi.

AK Parti'nin yap işlet devret yöntemiyle yaptığı mega projelere karşı çıkan CHP'den bu sefer teşekkür geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Çanakkale Boğazı'nın yeni gerdanlığı için "iç açıcı, gurur verici" değerlendirmesini yaptı. 

'PAHALI BİR MALİYETİ VAR'

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Engin Altay, "1915 Çanakkale Köprüsü'ne karşı değiliz. Gerçekten bakıldığı zaman çok güzel bir köprü. Teşekkür de ederiz. Ama biz parlamentoyuz. Parlamento, milletin kör kuruşunun nereye, nasıl harcandığını denetlemekle görevli bir müessesedir. Öyle baktığımız zaman bugün açılacak olan çok güzel, iç açıcı, gurur verici köprünün çok da pahalı bir maliyetinin olduğunun da altını çizmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN MÜJDE VERECEK AMA...'

Feribotla Çanakkale Boğazı'ndan günlük ortalama 10-15 bin aracın geçtiğini ancak bu köprüye araç başına 15 avrodan günlük 45 bin araç geçiş garantisi verildiğini belirten Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçiş ücretleriyle ilgili bir müjde vereceğini ama sözleşmede bir değişiklik olmadığını kaydetti. Altay, geçiş ücretinde yapılacak olan indirimin Hazineden çıkacağını, firmaya, geçmeyen 30 bin araç için 7 milyon lira, yıllık 2,5 milyar lira ödeneceğini ileri sürdü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...