Depremde 99 kişiye mezar olmuştu! Gökkuşağı Apartmanı’na ilişkin 2 tutuklama

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Depremde 99 kişiye mezar olmuştu! Gökkuşağı Apartmanı’na ilişkin 2 tutuklama

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kahramanmaraş depremlerinde en fazla yıkımın yaşandığı illerden Hatay’da soruşturmalar sürüyor. Hatay'da 99 kişiye mezar olan Gökkuşağı Apartmanı’yla ilgili 2 kişi tutuklandı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde binlerce insanın ölümüne neden oldu. Asrın felaketi olarak adlandırılan deprem nedeniyle binlerce bina enkaza döndü. İnsanlara mezar olan depremlerle ilgili soruşturmalar devam ediyor.

HATAY’DA DEPREM SORUŞTURMALARI DEVAM EDİYOR

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan binalardaki ölüm ve yaralanmalarla ilgili kusurları tespit edilenlere yönelik soruşturmalarını sürdürüyor.

Hatay'da yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında 58 şüpheli tutuklandı. Soruşturmalar kapsamında yakalanan 111 şüpheli adli kontrolle, 24'ü de savcılık işlemlerinin ardından salıverildi. Firari 125 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarılan soruşturmalarda 74 zanlı için yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Bu kapsamda, Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi İnönü Caddesi'nde yıkılan, 99 kişinin hayatını kaybettiği Gökkuşağı Apartmanı ile ilgili yapı denetim firmasının statik proje ve uygulama denetçisi İ.A. ile kontrol elemanı inşaat mühendisi C.C. gözaltına alındı.

İki şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...